Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Det må parkeringsvagten skride ind overfor

Parkeringsvagten i Nordfyns Kommune har beføjelse til at skride ind for andet end bilister, der holder for længe det samme sted. Arkivfoto
Annonce

Nordfyn: En læser, Jytte Skytte fra Otterup, er nysgerrig efter at vide, hvilke beføjelser den kommunale parkeringsvagt har på Nordfyn?

Eller mere præcist; om vagten kun har mulighed for at udskrive bøder for bilister, der holder længere end det tilladte et bestemt sted, eller om han også har beføjelse til at skride ind over for andre overtrædelser?


Parkeringsvagten tager sig selvfølgelig af de forseelser, han opdager, når han runderer op og ned af en gade. De forseelser bliver noteret. Det gælder også, hvis han for eksempel ser biler, der holder ulovligt parkeret på et fortov eller foran en port.

Louise Rasmussen, chef for Drift i Nordfyns Kommune.


Louise Rasmussen, chef for Drift i Nordfyns Kommune, har et klart svar:

- Parkeringsvagten tager sig selvfølgelig af de forseelser, han opdager, når han runderer op og ned af en gade. De forseelser bliver noteret. Det gælder også, hvis han for eksempel ser biler, der holder ulovligt parkeret på et fortov eller foran en port.

Annonce

Én parkeringsvagt

Der er ingen parkeringsvagter på fuldtid i Nordfyns Kommune. Den ene, som der er, er ansat i Vej og Park og bruger i runde tal 20 timer om måneden på at afsøge terrænet for ulovligt parkerede biler. Formålet er ikke at udskrive bøder, men at foretage en præventiv og regulerende indsats i de større nordfynske byer. Hvilket typisk vil sige Bogense og Otterup.

Nogle gange er der tale om tilfældige kontroller. Andre gange går han i aktion som reaktion på konkrete henvendelser. Et hovedfokus er at sørge for, at parkeringspladserne tæt på forretningslivet i de større byer ikke er permanent optaget af eksempelvis borgere, der bor tæt på. Eller af folk, der arbejder i området.

Annonce

Få penge

Ifølge en undersøgelse fra FDM indkrævede Nordfyns Kommune 19.890 kroner i parkeringskontrol sidste år. Hvilket gør kommunen til den fynske kommune, som får færrest penge i kassen i form af parkeringskontrol - ser man bort fra Kerteminde og Nyborg Kommune, som slet ikke opkræver parkeringsafgifter. Til sammenligning med Nordfyn indkrævede eksempelvis Middelfart Kommune sidste år 923.000 kroner og Assens Kommune 672.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce