Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Derfor kan man låne mindre på eReolen

For at overholde budgettet har de nordfynske biblioteker været nødsaget til at minimere antallet af enheder, man som bruger kan låne om måneden gennem eReolen. Pressefoto
En læser, Tine Andersen, undrer sig over, hvorfor muligheden for at låne på eReolen i Nordfyns Kommune er blevet mindre under coronakrisen. Biblioteks- og Borgerservicechef Dorthe Schmidt Temberg forklarer hvorfor.
Annonce

Nordfyn: Coronakrisen har hos bibliotekerne udløst markant større efterspørgsel efter e-bøger, lydbøger og podcasts. Det har fået mange biblioteker til at udvide antallet af enheder, man kan låne om måneden gennem eReolen, der er de danske folkebibliotekers online-portal.

Bare ikke i Nordfyns Kommune. Her er der i stedet skruet ned for antallet, og det undrer Tine Andersen. Hun ønsker en forklaring og har stillet sit spørgsmål til redaktionen på spoergredaktionen.fyens.dk/nordfyn.

Biblioteks- og Borgerservicechef Dorthe Schmidt Temberg bekræfter, at det er rigtigt, at man nu kan låne færre enheder. Forklaringen skal findes i, at det før coronatiden som bruger var muligt at låne 40 elektroniske enheder om måneden på de nordfynske biblioteker.

- Hos de fleste andre fynske biblioteker lå tallet på tre-fem bøger om måneden. Mange har valgt at ændre tallet til 10  om måneden, og det samme har vi, siger hun og betegner den øgede efterspørgsmål som en "digital transformation".


Hos de fleste andre fynske biblioteker lå tallet på tre-fem bøger om måneden. Mange har valgt at ændre tallet til 10 bøger om måneden, og det samme har vi.

Dorthe Schmidt Temberg, biblioteks- og borgerservicechef


- Covid-19 krisen har gjort, at mange flere ønsker at låne e-bøger, lydbøger og podtcasts. Hver gang, man som bruger henter en enhed, skal vi betale en afgift. Vi er som andre biblioteker underlagt en national aftale.

Dorthe Schmidt Temberg fortæller, at budgettet med den nu markant større efterspørgsel ville komme ud af kontrol og risikere at skride, havde man fastholdt det månedlige niveau på 40 enheder. Nu har man så i stedet lagt sig på et niveau, der matcher de fleste andre fynske biblioteker.

Bibliotekschefen opfordrer de brugere, der måtte ramme loftet, til at afsøge muligheden for at låne de ønskede bøger som papirbøger. Om tallet på højst 10 månedlige udlån skal fastholdes på længere sigt kommer til at afhænge af en senere vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce