Annonce
Nordfyn

En læser får svar: Derfor bliver regnvandsbassinet ikke renset, selvom det står tømt for vand

Søen for enden af Sømarksvej er et regnvandsbassin og ville fungere bedst med et minimum af sediment - eller mere populært udtrykt: mudder. Alligevel er der en god grund til, at søen ikke bliver oprenset nu, hvor det ellers står tømt for vand. Foto: Thomas Gregersen
Den tømte sø for enden af Sømarksvej har kastet endnu et læser-spørgsmål af sig. Knud Jensen undrer sig nemlig over, hvorfor situationen ikke bliver udnyttet til en oprensning af søen.

Søndersø: Efter at det i fredagens avis blev forklaret, hvorfor søen for enden af Sømarksvej har stået tømt for vand den seneste tid, har vi fået en henvendelse fra læseren Knud Jensen, som undrer sig over, at situationen ikke bliver udnyttet til at "få renset søen op for mudder (...). I skriver også, at søen fungerer som et regnvandsbassin. Denne funktion ville vel være mere effektiv, hvis ikke søen var fyldt med mudder."

Ivan Vølund, der er spildevandschef ved Vandcenter Syd, svarer til spørgsmålet, at søen rigtigt nok vil fungere bedst med et minimum af sediment - eller mere populært udtrykt: mudder.

Men, forklarer han, der er flere årsager til, at vandcenteret ikke benytter muligheden for at rense bassinet på Sømarksvej op nu.

Annonce

Kræver planlægning

- Regnvandsbassinerne er stort set altid omfattet af en §3 beskyttelse. Når der er §3 beskyttelse på et bassin, så skal vi søge om dispensation til oprensningen hos kommunen. Når kommunen har vurderet vores ansøgning og givet accept, så skal kommunens afgørelse i fire ugers høring, inden vi kan gå i gang med oprensningen.


Ikke blot oprensningen er dyr, men deponeringen af det, vi renser op, er ofte den dyreste del af en oprensning.

Ivan Vølund, spildevandschef Vandcenter Syd


Derudover må vandcenteret - af hensyn til dyrelivet - kun oprense regnvandsbassiner i perioden fra 1. oktober til 15. marts for ikke at forstyrre dyrene i deres ynglesæson.

- Det betyder, at vi ikke kan køre ud og oprense et regnvandsbassin fra den ene dag til den anden. Det kræver noget planlægning, ud over den tid der går med at finde en entreprenør og få udført selve oprensningen.

Annonce

Dyr rensning

Endelig er både oprensning og efterfølgende deponering en bekostelig affære, forklarer Ivan Vølund videre.

- Vi renser hvert år nogle af vores regnvandsbassiner op for sediment og det koster en del penge. Ikke blot oprensningen er dyr, men deponeringen af det, vi renser op, er ofte den dyreste del af en oprensning. I december oprensede vi et bassin ved Sunekær i Søndersø. Vi prioriterer at bruge pengene der, hvor bassinerne trænger mest og bassinet ved Sømarksvej er ikke øverst i prioriteringen lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce