Annonce
Assens

En læser får svar: Central gade skal graves op - vil kommunen så sænke hastigheden og ensrette den?

Ny Adelgade skal efter planen graves op fra marts 2021 og seks måneder frem. En læser håber, at det bliver en anledning til at foretage trafikale ændringer i gaden. Foto: Jonathan Møller Nielsen
En læser efterlyser et svar fra Assens Kommune om, hvorvidt der er planer for at foretage trafikale ændringer på Ny Adelgade. For det mener han, at der er behov for.
Annonce

Assens: Det går den gale vej med udviklingen i Ny Adelgade.

Det mener en af avisens læsere, 65-årige John Urban, der har boet i den smalle bygade i 23 år.

Det er de trafikale forhold, der i John Urbans øjne, er blevet et problem. Blandt andet kører bilerne ifølge ham ofte hurtigere end det tilladte. Derudover så han gerne, at gaden blev ensrettet, så der kunne blive flere parkeringspladser til beboerne.

John Urban har hørt rygter om, at gaden snart skal graves op. Derfor har han henvendt sig til avisen for at få et svar på, om kommunen har planer om at lave trafikale ændringer i forbindelse med gravearbejdet.

Det spørgsmål har vi stillet videre til vej- og trafikingeniør ved Assens Kommune Jimmy Rahbek Christensen, men før vi hører hans svar, skal vi lige have på plads, hvad det er for et gravearbejde, der er på vej.

Annonce

Gravearbejde på vej

Ny Adelgade skal graves op, fordi der skal laves fjernvarme, lægges nye drikkevandsledninger og opdimensioneres kloakker, så de kan klare fremtidens nedbørsmængder, oplyser Assens Forsyning. Arbejdet er blevet udskudt på grund af coronasituationen og forventes nu at stå på fra marts 2021 og seks måneder frem.


Det er generelt for alle vores bygader, at når vi laver noget der, så prøver vi at se, om vi ikke kan få noget mere parkering.

Jimmy Rahbek Christensen, vej- og trafikingeniør ved Assens Kommune.


Det er altså i den periode, at John Urban håber, at kommunen vil lave ændringer i Ny Adelgade, men det er der ikke umiddelbart planer om, fortæller Jimmy Rahbek Christensen.

- Hvis du kigger på et kort, er der ikke ret mange indfaldsveje til Assens' bymidte, siger han som baggrund for, at en ensretning ikke er på kommunens radar.

Vej- og trafikingeniøren oplyser også, at det ikke er kommunens opfattelse, at der konsekvent bliver kørt for hurtigt i gaden, og at der derfor ikke er planer om at gøre yderligere tiltag for at begrænse hastigheden.

Der er allerede i Ny Adelgade lagt "hastighedsdæmpende" sten flere steder i vejen.

Annonce

Vil vurdere parkeringspladser

Når det er sagt, er det dog ikke utænkeligt, at man i forbindelse med opgravningen af gaden vil kigge nærmere på mulighederne for at skabe flere parkeringspladser.

Spørg redaktionen

Hvad vil du gerne vide om det, der foregår – eller måske ikke foregår – i Assens Kommune?

Hver dag skriver vi historier fra Assens Kommune, og selvom vi som journalister har antennerne ude mange steder, er der selvfølgelig masser af emner og sager, vi ikke hører om eller tænker over. Derfor har vi brug for din hjælp.

Vi vil nemlig gerne vide, hvad du gerne vil vide. Derfor kan du sende os et spørgsmål på spoergredaktionen.fyens.dk/assens, og så kan vi måske finde svar på det.

- Det ville altid være naturligt at vurdere det, når det hele graves op, siger Jimmy Rahbek Christensen.

- Og det er generelt for alle vores bygader, at når vi laver noget der, så prøver vi at se, om vi ikke kan få noget mere parkering, siger han.

De beboere, der parkerer i Ny Adelgade, må formentlig skulle parkere et andet sted i løbet af gravearbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce