Annonce
Baglandet

EN KVINDELIG FRIMURERS OPLEVELSER.

Da jeg i november 2009 blev frimurer, havde jeg ingen fornemmelse for, hvad frimureriet ville komme til at betyde for mig. Jeg havde lidt svært ved at forstille mig, hvordan det at arbejde med symboler, kunne ændre mig personligt. Hvis man dengang, havde fortalt mig, hvad jeg nu har oplevet, ville jeg ikke tro det.

INDRE RO OG JORDFORBINDELSE

Men der blev sat noget i gang ved indvielsen. Jeg har igennem arbejdet i logen og fortolkning af symboler lært mig selv og mit sande jeg meget bedre at kende. Jeg har så at sige fundet ro, fået jordforbindelse og er nået ind til kernen af mig selv. Jeg har accepteret den, jeg er på godt og ondt. Jeg er blevet mere sikker på mig selv og accepterer, at der er ting, jeg ikke kan ændre. På den måde undgår jeg at bruge unødig energi på de ting, jeg alligevel ikke kan ændre. Alt sammen noget, du kan bruge både i dit private liv og arbejdsliv.

LÆRERIGT OG UDVIKLENDE

Jeg har lært mange mennesker at kende med forskellige livsanskuelser og det har lært mig, at forskellighed er en stor styrke. Især under debatter, hvor der kommer mange synspunkter på banen og dermed får jeg ofte rokket ved min egen livsopfattelse. Det er virkeligt lærerigt og udviklende.

PERSONLIG UDVIKLING.

Jeg ser altid frem til at komme i logen, for jeg lærer eller oplever noget nyt hver gang, som bringer mig videre i min personlige udvikling. Frimureri er noget, jeg gør for mig selv og kun for mig selv. Og det giver mig så meget, at det er svært at sætte ord på. Hvis noget af det, jeg har beskrevet her, virker interessant for dig, kan jeg kun anbefale dig at søge optagelse i frimureriet.

KAN KVINDELIGT FRIMURERI VÆRE NOGET FOR DIG?

Så mød op til Logens Liliums informationsmøde den fjerde tirsdag i februar kl. 19.00, i Logens lokaler på Annasholmsgade 16, 5000 Odense C. Tilmelding på e-mail: odense@logenlilium.dk. Tag gerne din mand eller veninden med. Har du spørgsmål, så kontakt os på tlf.: 29 92 92 45 eller besøg vores hjemmeside: www.logenlilium.dk.

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce