Annonce
Kultur

En Kværndrupdrengs erindringer: Sådan skriver du dine egne erindringer

Drømmer du om at skrive dine erindringer, kan du blive klogere på, hvordan du gør, når forfatteren til bogen "En Kværndrupdrengs erindringer" holder foredrag. Foto: Forside fra bogen
Få ideer til, hvordan du skriver og udgiver dine erindringer.

Årslev: Forfatteren Leif Witt fortæller om sin barndom i 50’erne og 60’ernes Kværndrup med afsæt i sin erindringsbog, "En Kværndrupdrengs erindringer". Han fortæller også om byens udvikling og giver fif til, hvordan du kommer i gang med at skrive dine erindringer, når han giver foredrag på Årslev Bibliotek torsdag 10. oktober kl. 19.

Leif Witt blev opfordret til at skrive sine erindringer af sin søn, og dét, der var ment som fortællinger til den nærmeste familie, endte med at blive udgivet på et forlag. Han fortæller om processen fra det første notat, til bogen blev trykt.

Annonce

Anderledes tid

I bogen fortæller Leif Witt om en tid, der var meget anderledes, end vi kender det i dag. Om en dagligdag i landsbyen Kværndrup, hvor mændene gik på arbejde og tjente pengene, mens kvinderne passede hus og børn. Og om hvordan dette familiemønster ændrede sig i 1960’erne i takt med, at kvinderne blev udearbejdende.

Det kommer også til at handle om et liv uden fjernsyn og telefon og en fritid, hvor børn kunne gå ud ad døren og have lov til at udforske verden selv. Leif Witt har boet i Kværndrup det meste af sit liv. Han blev født i byen i 1948, og siden har han fulgt landsbyens udvikling på tætteste hold. Han har set, hvordan det danske samfund udviklede og ændrede sig radikalt fra slutningen af 1950’erne med øget velstand og mobilitet. Det samme var tilfældet i Kværndrup - men med års forsinkelse i forhold til de større byer.

Du kan købe billet på fmbib.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce