Annonce
Navne

En kristen kæmper fylder 75

Kristeligt Folkepartis landsmøde/ MERETHE DUE JENSEN fra folketingsgruppen under landsmødet lørdag. NORDFOTO 1994

I 1988 var Merethe Due Jensen, som mandag den 10. september fylder 75 år, i fire måneder suppleant i Folketinget for Kristeligt Folkepartis leder, Flemming Kofod-Svendsen.

Fem år senere kom hun igen i Folketinget, da partiet indgik i Poul Nyrups firkløverregering.

På Christiansborg kæmpede Merethe Due Jensen benhårdt for kristne værdier. Hun er imod abort, børneporno og kunstig befrugtning.

Kristendommen må stå stærkt i folkeskolens formålsparagraf, mener hun.

Da Merethe Due Jensens mand fik kræft, engagerede hun sig i kræftpatienter og deres pårørendes vilkår. I 2001 døde hendes mand efter 36 års ægteskab. Forinden tog hun orlov fra sit job som friskolelærer og passede ham hjemme.

Da hendes mand blev indlagt på Bispebjerg Hospital, flyttede Merethe Due Jensen med.

- Selv om det var en hård tid, så er det alligevel den bedste tid, vi har haft sammen. Der var så meget nærvær, 24 timer i døgnet, har hun forklaret.

I 1999 mistede hun sin yngste søn Thomas ved en trafikulykke. Han blev 27 år.

Merethe Due Jensen er bornholmer og voksede op i Neksø på et lille husmandssted med tre køer, et par grise og en håndfuld høns.

I 1965 blev hun gift med Nørrebro-drengen Ebbe. Efter en årrække som bogholder hjalp hun sin mand i hans fotoforretning i Griffenfeldsgade på Nørrebro.

I 1973 blev Merethe Due Jensen lærervikar på Hans Tausensgade Skole. Siden læste hun til lærer på Københavns Dag- og Aftenseminarium.

Som lærer arbejdede hun i mange år på Esajasskolen i Hvidovre. Her fejrede hun i 2003 sit 25-års jubilæum. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce