Annonce
Navne

En kristen kæmper fylder 75

Kristeligt Folkepartis landsmøde/ MERETHE DUE JENSEN fra folketingsgruppen under landsmødet lørdag. NORDFOTO 1994

I 1988 var Merethe Due Jensen, som mandag den 10. september fylder 75 år, i fire måneder suppleant i Folketinget for Kristeligt Folkepartis leder, Flemming Kofod-Svendsen.

Fem år senere kom hun igen i Folketinget, da partiet indgik i Poul Nyrups firkløverregering.

På Christiansborg kæmpede Merethe Due Jensen benhårdt for kristne værdier. Hun er imod abort, børneporno og kunstig befrugtning.

Kristendommen må stå stærkt i folkeskolens formålsparagraf, mener hun.

Da Merethe Due Jensens mand fik kræft, engagerede hun sig i kræftpatienter og deres pårørendes vilkår. I 2001 døde hendes mand efter 36 års ægteskab. Forinden tog hun orlov fra sit job som friskolelærer og passede ham hjemme.

Da hendes mand blev indlagt på Bispebjerg Hospital, flyttede Merethe Due Jensen med.

- Selv om det var en hård tid, så er det alligevel den bedste tid, vi har haft sammen. Der var så meget nærvær, 24 timer i døgnet, har hun forklaret.

I 1999 mistede hun sin yngste søn Thomas ved en trafikulykke. Han blev 27 år.

Merethe Due Jensen er bornholmer og voksede op i Neksø på et lille husmandssted med tre køer, et par grise og en håndfuld høns.

I 1965 blev hun gift med Nørrebro-drengen Ebbe. Efter en årrække som bogholder hjalp hun sin mand i hans fotoforretning i Griffenfeldsgade på Nørrebro.

I 1973 blev Merethe Due Jensen lærervikar på Hans Tausensgade Skole. Siden læste hun til lærer på Københavns Dag- og Aftenseminarium.

Som lærer arbejdede hun i mange år på Esajasskolen i Hvidovre. Her fejrede hun i 2003 sit 25-års jubilæum. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce