Annonce
Biler

En hyldest til fortidens helte

Frederik Frey, der selv har et pænt udvalg af klassiske biler i sin garage, er rejseleder på den anden udgave af Retro-Revyen. Foto: Retro-Revyen
Retro Revyen 2020 kommer omkring mange hjørner af veteran-, vintagebiler og youngtimernes univers.

Hvorfor ikke gå om bord i en test af en sjælden Mercedes 500 SEC fra 1987, få en guide til køb af en ældre Porsche 911, se nærmere på historien om Ford Capri, blive guidet til importen af drømmebilen eller tage på en tidsrejse i fire årtiers bilhistorie og ikke mindst kunne bladre i en prisguide for 2000 ældre køretøjer fra AC til Zündapp?

Det er masser af tilbud i den nyeste udgave af Retro Revyen, som helt naturligt hedder 2020. Det er andet år, at folkene fra Forlaget Benjamin, som ud over Bilmagasinet også udgiver Bil-Revyen, Brugt-Revyen og MC-Revyen, udgiver en årbog udi veteran-, vintage- og youngtimer-universet. Det lykkes ganske fint med den underfundige og dedikerede ”petrolhead”, Frederik Frey, som redaktør.

Annonce

Retro-Revyen 2020

164 sider med veteraner, youngtimere og klassikere. Testkørsler og artikler med en stribe biler fra 1960 til 1990.

Pris i handel: 199,95 kr.

Ved forlaget: 130,95 kr. plus porto.

Udgives af Benjamin Media

Langtidsholdbar

Klassikerfolket har i forvejen en række danske klubblade og ikke mindst FDM’s Motor Classic at vælge imellem, og her kommer Retro Revyen ind som et fint supplement. Her er mange indgange til historierne, som gør, at man kan læse revyen over en længere periode, og at den er langtidsholdbar.

Det forklarer formentligt også udgivelsestidspunktet her først på året. Den slags revyer kom tidligere op mod jul, hvor de blandede sig i kampen om at være julelæsning eller mandelgaver. Men tiderne har på alle måder ændret sig, og her er der også mulig ferielæsning hele året.

Værket omfatter mange af fortidens drømmebiler, som stadig i dag er noget særligt. På redaktionen savner vi dog artikler om de mange hverdagsbiler, som er en del af vores bagkatalog, og som var den mest naturlige del af gadebilledet i f.eks. 70’erne og 80’erne. Til gengæld er der ingen tvivl, om, at der er lagt masser af arbejde og hjerteblod i at få de mange fakta med.

Flere holdninger

Frederik Frey forklarer det således:

- Arbejdet med årbogen anno 2020 tager udgangspunkt i glæden ved biler, der er kørt ind i pensionsalderen. Glæden opstår ved at eje, dyrke og ikke mindst køre i bilerne.

Som redaktør har arbejdstøjet skiftevis været skjorte, køresko eller værkførerkittel, ligesom grejet har vekslet mellem tastatur, rat, pedaler og garagens udvalg af millimeter- og tommeværktøj, lyder det fra Frederik Frey, som uddyber hensigten med årsrevyen, hvor der er skruet op for meningerne frem for bare at registrere.

- Artiklerne griber fat i strømningerne, og sætter emnerne i et engageret perspektiv, ligesom jeg i den seneste aftapning af årbogen tager stilling til flere emner i de nye ”Redaktørens holdning”-bokse, forklarer Frederik Frey.

Ford Capri, som blev kaldt en europæisk Ford Mustang, er en af de helt klassiske sportsvogne, som bliver portrætteret i revyen. Foto: Retro-Revyen
Der er mange oplysninger og detaljer at hente i prisoversigten, som omfatter 2.000 klassiske biler. Foto: Retro-Revyen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce