Annonce
Nyborg

En hyldest til "Bamse": Stig og Vennerne på Bastionen

Flemming "Bamse" Jørgensen holdt i de sidste år, han levede, meget af de akustiske og mere intime koncerter. Foto: Anders Birger Schjørring
Stig Rossen vil vise nye sider af sangeren og sangskriveren Flemming "Bamse" Jørgensens sange, når han optræder med Vennerne på Bastionen den 12. november.

Nyborg: Det er ikke noget halbal, Stig og Vennerne inviterer til på Bastionen i Nyborg den 12. november.

Snarere tværtimod.

For selv om det er Flemming "Bamse" Jørgensen, Stig og Vennerne hylder, så er det en lidt anden side af den folkekære sanger og sangskriver, publikum kommer til at stifte bekendtskab med.

For musikken bliver spillet på akustiske instrumenter - guitar, bas og en trommekasse. Og mellem sangene diverterer kvartetten med historier om Flemming "Bamse" Jørgensens sange og anekdoter fra hans musikerliv på landevejene.

- Til forskel fra halballerne, bliver det meget mere håndholdt og intimt, når vi spiller akustisk. Man kommer lidt tættere på, hvem Flemming "Bamse" Jørgensen egentlig var. Sangene får en helt anden dybde og vægt. Og Flemming var en formidabel tekstforfatter med en helt særlig evne til at indfange hverdagssituationer og omsætte dem til noget poetisk, mener Stig Rossen.

Annonce

Mindeværdig koncert

Flemming "Bamse" Jørgensen døde pludseligt nytårsnat 2011.

Og stort set lige siden har Stig Rossen turneret med medlemmer fra det originale Venner-orkester.

Det var ellers egentlig aftalt, at Stig Rossen kun skulle optræde med Bamses Venner ved en enkelt koncert, der fandt sted kun en måneds tid efter Flemming "Bamse" Jørgensens død.

Men koncerten blev i mere end én forstand så mindeværdig, at hverken Stig Rossen, Bamses Venner eller publikum kunne forestille sig andet, end at der måtte komme flere.

Det gjorde der.

Og på det seneste altså også i en akustisk og intim opsætning.

Og selv om den akustiske udgave af Stig & Vennerne er forholdsvis ny, så er den helt i Flemming "Bamse" Jørgensens ånd.

- I de sidste år, han levede, foretrak Flemming selv de akustiske koncerter. Jeg synes også, de kan noget helt specielt. Og uanset, om man er fan af ham eller ej, så er hans sange blevet en del af vores musikalske bevidsthed, siger Stig Rossen.

Koncerten på Bastionen er i øvrigt den eneste optræden på hjemmebanen i Nyborg, der indtil videre står noteret i Stig Rossens kalender.

Men næppe den sidste.

- Jeg betragter absolut Nyborg som min hjemmebane. Og jeg vil meget gerne spille her noget mere, fastslår han.

Den næste koncert med Stig Rossen kunne endda godt gå hen at blive en julekoncert.

Dem har han i de 25 år i træk, han har givet julekoncerter for udsolgte huse over alt i landet, ganske vist aldrig optrådt med i Nyborg.

- Det er rigtigt. Med de store julekoncerter på Fyn er det altid i Odense og Svendborg, og jeg tvivler på, det kan bære med en i Nyborg også.

Det skulle da lige være som en kirkekoncert. Ja, den idé tror jeg, jeg tager med hjem på arbejdsbordet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce