Annonce
Nyborg

En hyldest til "Bamse": Stig og Vennerne på Bastionen

Flemming "Bamse" Jørgensen holdt i de sidste år, han levede, meget af de akustiske og mere intime koncerter. Foto: Anders Birger Schjørring
Stig Rossen vil vise nye sider af sangeren og sangskriveren Flemming "Bamse" Jørgensens sange, når han optræder med Vennerne på Bastionen den 12. november.

Nyborg: Det er ikke noget halbal, Stig og Vennerne inviterer til på Bastionen i Nyborg den 12. november.

Snarere tværtimod.

For selv om det er Flemming "Bamse" Jørgensen, Stig og Vennerne hylder, så er det en lidt anden side af den folkekære sanger og sangskriver, publikum kommer til at stifte bekendtskab med.

For musikken bliver spillet på akustiske instrumenter - guitar, bas og en trommekasse. Og mellem sangene diverterer kvartetten med historier om Flemming "Bamse" Jørgensens sange og anekdoter fra hans musikerliv på landevejene.

- Til forskel fra halballerne, bliver det meget mere håndholdt og intimt, når vi spiller akustisk. Man kommer lidt tættere på, hvem Flemming "Bamse" Jørgensen egentlig var. Sangene får en helt anden dybde og vægt. Og Flemming var en formidabel tekstforfatter med en helt særlig evne til at indfange hverdagssituationer og omsætte dem til noget poetisk, mener Stig Rossen.

Annonce

Mindeværdig koncert

Flemming "Bamse" Jørgensen døde pludseligt nytårsnat 2011.

Og stort set lige siden har Stig Rossen turneret med medlemmer fra det originale Venner-orkester.

Det var ellers egentlig aftalt, at Stig Rossen kun skulle optræde med Bamses Venner ved en enkelt koncert, der fandt sted kun en måneds tid efter Flemming "Bamse" Jørgensens død.

Men koncerten blev i mere end én forstand så mindeværdig, at hverken Stig Rossen, Bamses Venner eller publikum kunne forestille sig andet, end at der måtte komme flere.

Det gjorde der.

Og på det seneste altså også i en akustisk og intim opsætning.

Og selv om den akustiske udgave af Stig & Vennerne er forholdsvis ny, så er den helt i Flemming "Bamse" Jørgensens ånd.

- I de sidste år, han levede, foretrak Flemming selv de akustiske koncerter. Jeg synes også, de kan noget helt specielt. Og uanset, om man er fan af ham eller ej, så er hans sange blevet en del af vores musikalske bevidsthed, siger Stig Rossen.

Koncerten på Bastionen er i øvrigt den eneste optræden på hjemmebanen i Nyborg, der indtil videre står noteret i Stig Rossens kalender.

Men næppe den sidste.

- Jeg betragter absolut Nyborg som min hjemmebane. Og jeg vil meget gerne spille her noget mere, fastslår han.

Den næste koncert med Stig Rossen kunne endda godt gå hen at blive en julekoncert.

Dem har han i de 25 år i træk, han har givet julekoncerter for udsolgte huse over alt i landet, ganske vist aldrig optrådt med i Nyborg.

- Det er rigtigt. Med de store julekoncerter på Fyn er det altid i Odense og Svendborg, og jeg tvivler på, det kan bære med en i Nyborg også.

Det skulle da lige være som en kirkekoncert. Ja, den idé tror jeg, jeg tager med hjem på arbejdsbordet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce