Annonce
Odense

En historisk dag: 61 mio. kroner ekstra til at hjælpe seksuelt misbrugte

Børne- og Socialminister Mai Mercado (K): - Vi har haft et stort ønske om at forbedre hjælpen til voksne, der har oplevet seksuelle overgreb i barndommen og har alvorlige følger af det. Nu ligger der en stærk plan. Arkivfoto: Michael Bager

Politikerne har afsat 61 mio. kroner til at afskaffe årelang venteliste på hjælp til voksne, der er blevet seksuelt misbrugt i barndommen. Samtidig skal der laves en national handleplan. - Vi kan ikke få armene ned, siger landsformand for brugerforeningen SPOR.

Annonce

Torsdag besluttede folketingspartierne bag satspuljen at bruge 61 millioner kroner ekstra på at hjælpe personer, der som voksne oplever alvorlige følgevirkninger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Området er i øjeblikket plaget af årelange ventelister på de tre regionale behandlingscentre, Center for Seksuelt Misbrugte (CSM). Ventetiden betyder for eksempel, at en tredjedel af de 18 til 30-årige ikke er til at få fat på, når det endelig bliver deres tur. Nogle ender i misbrug, andre ryger ind og ud af psykiatrisk afdeling, og mange hænger fast i systemet.

Det bliver der nu gjort noget ved, siger børne- og socialminister, Mai Mercado (K):

- Vi har haft et stort ønske om at forbedre området, og nu ligger der en stærk plan.

Partierne bag satspuljen har også besluttet, at der skal laves en national handlingsplan for at koordinere indsatsen bedst muligt mellem kommunernes socialforvaltninger, de psykiatriske afdelinger og Center for Seksuelt Misbrugte. En beslutning som formanden for brugerforeningen SPOR, Helle Borrowman, kalder "historisk":

- Vi kan ikke få armene ned, for nu bliver der for alvor taget politisk ansvar. Der bliver gjort noget ved det akutte problem og derudover afsat midler til at finde nogle langtidsholdbare løsninger, som er for alle - også de hårdest ramte, som ikke får hjælp i dag, siger hun.

På CSM-Syd i Odense er bestyrelsesformand Conny Stolberg-Rohr taknemmelig:

- Nu kan vi få gjort noget ved ventelisten og hjælpe folk noget tidligere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce