Annonce
Kerteminde

En hilsen fra Havnefesten: - Jeg håber, I mødes i haverne og holder en fest

Havnefesten plejer at være et samlingspunkt for alle kertemindere den første weekend i august. Gamle skolekammerater, kærester og fodboldkammerater kommer hjem og siger hej til hinanden. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Selvom vejret er helt perfekt til Havnefest, bliver der ingen festligheder i Kerteminde i weekenden. Men hele holdet er klar til et brag af en fest næste år.
Annonce

Kerteminde: I denne weekend skulle byen have været fyldt med feststemte kertemindere til årets Havnefest. Men allerede i april blev det meldt ud, at Havnefesten ligesom alle andre større begivenheder er aflyst på grund af corona.


Som alle andre ved vi jo ikke, hvad fremtiden bringer. Det er ude af vores hænder at bestemme, hvordan 2021 bliver. Vi kan håbe det bedste, og det gør vi.

Preben Frets, formand for Havnefesten


- Det føles tomt. Alle forberedelserne var vi langt med i det tidlige forår, nu ligger det hele stille i en skuffe og venter på næste år, siger Preben Frets, formand for Havnefesten, om den forestående weekend uden Havnefest og tilføjer:

- Jeg går og kigger ud på vejret, og det er lige nøjagtig som jeg kunne tænke mig til en Havnefest. Ikke for varmt, ikke for koldt.

Selv skal han heldigvis bruge weekenden i festligt selskab med gode venner, så de triste tanker om, hvad der skulle have været, kommer lidt på afstand.

- Jeg håber, at de, der skulle være mødtes til Havnefest, mødes i haverne og holder en lille havefest i stedet for. Mange plejer jo, at holde en lille forfest inden, og det håber jeg sandelig, de holder ved. De må bare vente et år med at komme til selve Havnefesten, siger han.

Annonce

Klar til næste år

Imens venter bestyrelsen stadig på den udmelding fra regeringen, der afgør, om de får lov til at afholde Havnefest næste år.

- Vi arbejder videre, og vi håber og tror på, at vi kan komme igen næste år. Vi er nødt til at have den optimisme og sige at selvfølgelig kommer der Havnefest i 2021, det er en engangsforestilling, at vi er nødt til at aflyse i år, siger Preben Frets og tilføjer:

- Men som alle andre ved vi jo ikke, hvad fremtiden bringer. Det er ude af vores hænder at bestemme, hvordan 2021 bliver. Vi kan håbe det bedste, og det gør vi.

Hen på efteråret starter forberedelserne til næste års fest, og hos formanden er fornemmelsen, at alle er klar til, at 2021 bliver et brag af en fest. Indtil da lyder rådet fra formanden:

- Hold en festlig weekend, og så håber jeg at vi allesammen mødes den 7.-8. august 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce