Annonce
Indland

En halv meter hot dog

Annonce

- Jeg kan se, at du er begyndt i den ende, der smager bedst....

Nabobordet griner overbærende, da deres udsendte sætter tænderne i 60 centimeter hot dog.

Den bærer meget passende navnet "kæmpe hot dog" og er en af specialiteterne på Rosenlund Grillen, et af de få spisesteder på hovedvejen mellem Svendborg og Odense.

Interiøret er ikke noget at skrive hjem om, det er til gengæld sortimentet. Her kan man for eksempel få en "jysk hot dog" - en traditionel hotdog med kartoffelmos på.

- Den sælger rigtigt godt, fortæller indehaver Svend Aage Jørgensen, der også kan byde på fynsk hot dog (med spejlæg), sjællandsk (med grøntsager), grønlandsk (krabbekløer og rejer), kinesisk (med ris) og en Rambo hot dog (smag først, spørg bagefter).

Stedets hoved-attraktion er dog den lange kæmpe hot dog til 55 kroner.

Rekorden

Væggen er blandt andet prydet med et billede af statsminister Poul Nyrup, der under et besøg i 1994 forsøgte et angreb på kæmpen.

Den ubetingede rekord indehaves dog af den fynske Danmarksmester i hot dog-spisning Jan Aaskov. Han klarede næsten fire hele af de store på halvanden time. 233 centimeter helt præcist. En rekord, der må være noget nær umulig at slå, indser jeg, omtrent 30 centimeter inde i den kulinariske oplevelse, der smager helt ligesom en almindelig hot dog - smagen bliver bare ved og ved.

Det kan anbefales med en halv liter kold cola til (16,50) - en Cocio vil nok blive lidt for vammel "i længden".

Hvis nogen tror, at kæmpen kun bliver serveret få gange om året, tager de fejl. Nogle gange er der lige frem kø ved disken:

- Vi havde en gang 30 japanske turister herinde. De skulle alle sammen have en kæmpe hotdog - der havde vi travlt, griner Svend Aage Jørgensen, som altid har 13 kæmpe pølser liggende klar i et akut beredskab.

Respekten

Syv centimeter fra målet må deres udsendte mad-rapportør give op. Den anden ende smagte så ubetinget bedst.

Havde det været et væddemål, kunne den sidste bid godt være klemt ned, men da klokken kun er 12, og der ligger en arbejdsdag forude, er det bedre at indse sin lidenhed.

På vej ud af døren kaster jeg lige et sidste blik på Nyrup. Han ser spændt ud.

Vel ude på A9 går døren pludselig op bag mig. Svend Aage Jørgensen stikker hovedet ud.

- Han klarede den på 20 minutter, inklusiv et styk håndbajer, råber han.

Respekt, siger jeg bare. Respekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce