Annonce
Odense

En hæder til byens mangfoldige kulturliv

Karina Gerrild Rasmussen er kvinden bag idéen om at lægge kæmpestore avissider fra Fyens Stiftstidende ud i Farvergården ved Brandts. Foto: Michael Bager
Farvergården i Brandts-området er blevet fyldt med gamle avis-sider, der skal minde om alt det kulturliv, vi tager som en selvfølge.
Annonce

Der er visse ting, vi måske først for alvor lægger mærke til, når de ikke er der. Tag nu byens mangfoldige kulturliv. I en normal sommer ville der være masser af tilbud - små og store begivenheder i byens rum.


Men dette er ikke en normal sommer, og mange begivenheder er aflyst, mens vi venter på vacciner og bedre tider. Og alt det, vi måske har taget som en selvfølge, skal vi nu undvære.

Netop for at hylde og mindes det mangfoldige kulturliv har eventmageren Karina Gerrild Rasmussen taget et særligt initiativ, der fylder Farvergården i Brandts-området: Gården ved Kulturmaskinen er fyldt med avissider i overstørrelse. Sider fra denne avis, som er verdens største og bedste fynske dagblad. Sider fyldt med historier om netop byens kulturliv.

Arbejdet med at få lagt avissiderne ud i Farvergården gik hurtigere end forventet, men der var jo også godt vejr til det. Foto: Michael Bager

Rent praktisk er der tale om pdf-filer, der er fotograferet op og overført til noget slidstærkt folie-materiale, der skal fylde Farvergården hen over sommeren.

- Her kan man læse om alle de kulturoplevelser, vi ikke kan opleve i år, og det skulle gerne få os til at tænke over, hvor privilegerede vi er her i byen, siger Karina Gerrild Rasmussen.

Annonce

Søgte fonde

Arbejdet med at fylde Farvergården med gamle aviser begyndte i tirsdag, og det gik betydeligt hurtigere, end Karina Gerrild Rasmussen havde regnet med.

Så selv om der er officiel indvielse tirsdag d. 30. juni, som er et lukket arrangement af hensyn til corona-retningslinjerne, har det allerede et stykke tid været muligt at gå på opdagelse i aviserne, der er fra perioden 2008 og frem til maj i år.

Siderne er så store, at man mageligt kan læse dem stående.


Det skulle gerne få os til at tænke over, hvor privilegerede vi er her i byen.

Karina Gerrild Rasmussen, eventmager


Karina Gerrild Rasmussen søgte en række fonde og offentlige midler for at få projektet, der har kostet i omegnen af 150.000 kroner, realiseret. Det er Den Fynske Bladfond, Odense Kommune, Fynske Medier, Odense Cityforening og Brandts Klædefabrik, der har doneret de nødvendige midler.

Så nu er det muligt for alle og enhver i Farvergården at gå på opdagelse i historier fra og om byens kulturliv. Og man kan såmænd også træde på historier og klummer af denne artikels forfatter, hvis man skulle have lyst til det.

Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

OB

Michelsen: OB har betalt tilbage for 6-0-lussing

Annonce