Annonce
Nyborg

En grøn dagsorden for Lynfrosten

Radikale i Nyborg kræver en grøn dagsorden for Nyborg Lynfrost. Arkivfoto: Henrik Mohr.

Debat: Et flertal i Nyborg Byråd, bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og SF stiller sig bag Forslag til Lokalplan 302, der risikerer at ødelægge Nyborg som ”Danmarks Riges hjerte” og ”Den gamle Kongeby.”

Vi, i Radikale Venstre Nyborg, er imod dette forslag, for Lokalplan 302 bryder loven: Et lokalplanforslag skal holde sig inden for de rammer, kommunens planstrategi udstikker ifølge Planlovens §23b. Men Lokalplan 302 opfylder ikke Byrådets vision i Planstrategi 2016 om at forskønne Storebæltsvej, der, ifølge strategien, skal være mere bymæssig, så brugere af vejen føler, de er i Nyborg. Den nedbryder ikke store byggefelter og skaber smutveje for gående og cyklister, så det opleves, som om området er en del af bykernen. Store reklameskilte, flagreklamer og pyloner plager i dag området. Lokalplanforslag 302 vil give yderligere forfladigelse af Nyborg, og det er i strid med Planstrategien og Planloven.

Vi foreslår en anden vej, en grønnere og mere Danmarks Riges Hjerte-venlig dagsorden: Vi foreslår, at kommunen kortlægger hele området omkring Lynfrosten, som borgerinitiativer, (senest på borgermødet d. 17.2. i Nyborg) angiver som forurenet, med henblik på oprensning. Nyborg har Fortum A/S, en af verdens førende specialister i at behandle forurenet jord. Nyborg kan hermed blive rollemodel for jordoprensning –et ”Nationalt Videnscenter for Jordoprensning”?

Ovenstående vil, i modsætning til forslag til Lokalplan 302, stemme overens med byrådets vision om at gøre Nyborg til en samlet by. Byen vil blive et godt og sundt sted at være, leve og handle med et levende demokrati.

Ingen, mindst af alle de fremtidige generationer, skal bøde eller bløde for fortidens synder eller nutidens dispositioner i Danmarks Riges Hjerte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce