Annonce
Nyborg

En god sag: Christine tegner for at bekæmpe børnekræft

Christine Spillemose tegner for en god sag. Privatfoto
Team Rynkeby har indgået et samarbejde med kunstneren Christine Spillemose, hvor de sammen har de lavet en malebog, der støtter Børnecancerfonden.

Ullerslev: Når man ikke kan samle ind til børn med kræft på den sædvanlige måde, er man nødt til at tænke kreativt.

Det har cykelholdet Team Rynkeby gjort, og de har netop slået sig sammen med i alt tolv kunstnere, der tilsammen har lavet en malebog, der er blevet delt ud på børneafdelingen H2 på Odense Sygehus.

En af kunstnerne er Christine Spillemose fra Ullerslev.

Annonce

Et godt formål

Christine Spillemose arbejder fra sit private hjem på forskellige abstrakte kunstværker, og hun skulle ikke bruge meget tid på at tænke over, om hun ville bidrage med tegninger til malebogen.

- Jeg blev ringet op af Team Rynkeby, som spurgte, om jeg ville hjælpe, og det tog ikke lang tid at sige, at det ville jeg rigtig gerne. Jeg tror, at alle ville have sagt ja, hvis de fik det her tilbud til det her formål, siger hun.

Der er dog langt fra abstrakt kunst til tegninger, børn kan male i malebøger, så for Christine Spillemose, var det lidt af en udfordring at skulle bidrage til malebogen.

- De spurgte mig, om jeg ikke kunne tegne noget. Jeg sagde så, at jeg ikke engang kan tegne en tændstikmand med lige lange arme, men jeg kastede mig ud i det. Jeg endte så med at lave fire tegninger, som blev ganske fine. Men det er jo noget helt andet end det, jeg normalt laver. Så det var en udfordring, siger hun om de to vidt forskellige kunstarter.

Annonce

Få blev til mange

Malebøgerne blev særdeles populære hos børnene, da de blev uddelt på sygehuset. De blev faktisk så populære, at Team Rynkeby er gået sammen med trykkeriet PR Offset, og har bestilt en større mængde bøger til tryk med henblik på salg. Overskuddet fra bøgerne går til Børnecancerfonden.

Christine Spillemose er glad for, at bøgerne både kan give gratis underholdning på sygehuset og støtte et godt formål økonomisk.

- Jeg synes, at det er super godt fundet på, at der både er underholdning til børnene på hospitalet, og samtidig mulighed for at købe de her malebøger, siger hun.

Udover at dele malebøger ud, plejer Team Rynkeby at cykle hele vejen til Paris, for at indsamle penge til Børnecancerfonden. Det kan af gode grunde ikke lade sig gøre i år, så derfor vil cykelholdet i stedet cykle Danmark rundt, for dermed at kunne fortsætte indsamlingen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce