Annonce
Ugens Bedste

En god håndværker kan skabe kunst

Selv om der i mediebranchen findes gode kvinder og mænd, som opfatter sig selv som kunstnere, så er journalistik først og fremmest et godt, gedigent håndværk. Men også i medieverdenen kan dygtige og passionerede håndværkere faktisk lykkes med at skabe kunst.

Det dokumenterer vores dækning af sidste weekends arbejde med at pulverisere en motorvejsbro ved Blommenslyst. Fyens Stiftstidendes fotograf Michael Bager investerede en nats arbejde i at filme entreprenørmaskinerne gnaske sig gennem jern og beton.

Optagelserne med droner i luften og kameraer på landjorden var i den grad en søvnløs nat værd. Den lille film giver et spektakulært indblik i en spektakulær nedbrydningsopgave.

Så hvis du ikke allerede har set filmen, vil jeg klart anbefale dig, at du går ind på Fyens.dk og oplever de 2 minutter og 25 sekunder. Filmen er en perle for alle os, der fascineres af brutale entreprenørmaskiner eller har en kærlighed til episke billeder. Optagelserne af nedbrydningen ved Blommenslyst er komponeret og klippet, så de løfter sig og bliver til kunst.

Når jeg nu alligevel har lokket dig ind på fyens.dk, så vil jeg flage en nyskabelse. I ugens løb har vi nemlig lanceret et moderniseret nyhedssite, der blandt andet giver dig mulighed for at lytte til et udvalg af dagens historier fra Fyens Stiftstidende. På den måde har du nu mulighed for at få din daglige opdatering, når du sidder i bilen eller smører madpakke og derfor ikke har mulighed for at læse.

Lad mig advare dig om, at oplæseren ikke har en fynsk accent. Skal jeg være helt ærlig, har hun faktisk en lidt kunstig stemme. Oplæseren "Athena" er nemlig en robot, så jeg håber, du vil bære over med eventuelle talefejl, mens hun forbedrer sine sproggaver. Og det har vi en klar forventning om, at hun gør, bliver bedre til at læse artiklerne i Fyens Stiftstidende. Også en robot er nemlig afhængig af at træne, for at blive god til at læse.

Du finder nyhedsoverblikket ved at klikke på "Lyd" i den øverste bjælke på nyhedssitet.

Er du selv sulten efter gode læseoplevelser, har jeg samlet mine anbefalinger fra den seneste uge. Om det er kunst, vil jeg lade dig afgøre. Men godt journalistisk håndværk, det er det.

God weekend og nyd efterårsferien, hvis du har sådan én forude.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce