Annonce
forside

En frivillig gav en hånd: 85-årige Kristen reddet ud af mobilknibe

Kristen Pedersen, 85 år og fra Illebølle, har fået ny telefon og andet udstyr til sit hjem, så han nu kan snakke i telefon og se tv, uden at det hakker og falder ud. Her med sine tidligere mobiltelefon under mødet på Spodsbjerg Badehotel. Arkivfoto: Martin Ytting Rask.

Illebølle: Kristen Pedersens mobiltelefon og tv har skrattet og hakket. Det var ikke unormalt at se et stort, rødt kryds, når opkald en gang i mellem kunne trænge igennem den manglende dækning på Illebøllevej, hvor den forhenværende vognmand bor med sin kone.

Derfor troppede den 85-årige op, da Fyns Amts Avis i midten af juni afholdt uformelt møde på Spodsbjerg Badehotel i jagten på opråb om manglende dækning.

Annonce

En frivillig ildsjæl hørte Kristen Pedersens opråb - eller nødråb, om man vil. Og nu har ægteparret fået rettet op på den manglende dækning med nyt udstyr.

- Det er alletiders, det her. Jeg kan varmt anbefale det til andre. Det koster måske lidt ekstra penge i starten, men det tjener sig hjem igen, lyder det fra Kristen Pedersen.

Helt konkret har ægteparret fået installeret en antenne på huset, der opfanger et trådløst bredbåndssignal fra en mast i nærheden.

Dermed er internethastigheden på adressen blevet opgraderet gevaldigt, så ægteparret har droppet fastnettelefonen og snakker i mobiltelefon gennem husets trådløse netværk, det såkaldte wifi-opkald.

- Vi er jo ikke grønne længere, så al den teknik skal vi lære først, men vi tager det med mobiltelefonen alene, og fjernsynet er blevet meget bedre, forklarer Kristen Pedersen, der desuden har måttet købe nye, smartere telefoner, der kan kobles på internettet.

- Det virker perfekt, understreger Kristen Pedersen efter tre ugers erfaring.

Det er den frivillige bredbåndsforkæmper Jørgen Jensen fra Lindelse, der har hjulpet ægteparret i Illebølle. Jørgen Jensen anslår, at man kommer langt for 3000 kroner, hvis man ønsker at opgradere sit udstyr, så man kan snakke i mobiltelefon via internettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Borgmester efter DF'ers kritik af omstridt chef: - Overvej dit ansvar som arbejdsgiver

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];