Annonce
forside

En frifundet og to dømt efter Fogh-demonstration

Formentlig blev en venstrefløjsaktivist reddet af en juridisk fodfejl

SVENDBORG: Den 23-årige fremtrædende venstrefløjsaktivist fra Svendborg, Peter Teil Laustsen, tjente i går 600 kroner. Som den eneste af tre tiltalte blev han frifundet for gadeuorden under statsminister Anders Fogh Rasmussens besøg i Svendborg 27. januar sidste år.

"Det glæder mig meget, at Peter Teil blev frifundet. For mig har det været helt principielt at få fastslået, at man gerne må lave støj og larm ved demonstrationer. Det er godt for samfundet, at retten har truffet den beslutning," sagde en glad forsvarer, advokat Claus Bonnez.

Peter Teil Laustsens to jævnaldrende medtiltalte blev derimod fundet skyldige i overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og idømt bøder på 600 kroner.

Dommer Michael Ellehauges præmisser for dommen offentliggøres først i dag, men han har formentlig lagt vægt på, at Peter Teil Laustsens optræden var af mere mundtlig karakter end de to andre demonstranters.

Juridisk fodfejl

Og så begik anklagemyndigheden måske en fodfejl, som bidrog til Peter Teil Laustsens frifindelse. Han var tiltalt for "støjende, råbende og fornærmelig adfærd, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden."

Han var derimod ikke anklaget for det, som i hvert fald delvist lod sig bevise i retten, nemlig at han trængte fysisk frem mod statsministeren og skubbede og puffede flere gange trods ordre om det modsatte.

Og under omstændigheder, hvor alle kappes om at råbe og skrige i munden på hinanden, er det ikke ulovligt at bidrage til det høje lydniveau. Heller ikke selv om Peter Teil Laustsen brugte ord som "morder" og "du har blod på hænderne" mod landets statsminister. Den slags må Anders Fogh Rasmussen acceptere i et demokratisk land.

De to dømte, derimod, deltog aktivt i dannelse af en spærrende armkrog-kæde i Brogade i Svendborg. Samtidig har dommeren formentlig skønnet, at de to ved deres skubbende adfærd har gjort sig fortjent til bøden.

De skal desuden hver betale en tredjedel af udgifterne til deres forsvarer, Claus Bonnez -- resten tager statskassen sig af.

Annonce
Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Navne For abonnenter

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Odense

Politikere hyrer advokat til at undersøge foreningen Søstre mod vold og kontrol: - Det er absurde og udokumenterede påstande

Nyborg

Nærpoliti overraskede efter hashhandel: - Det skete for øjnene af betjentene

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Odense

Huslejen stiger 1600 kroner: Iben føler sig presset ud, når hendes rækkehus i Vollsmose skal renoveres

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Fyn

Spøgelseskøer aflivet efter amokløb på motorvejen: Én ko blev ramt af modkørende trafik

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Annonce