Annonce
forside

En frifundet og to dømt efter Fogh-demonstration

Formentlig blev en venstrefløjsaktivist reddet af en juridisk fodfejl

Annonce

SVENDBORG: Den 23-årige fremtrædende venstrefløjsaktivist fra Svendborg, Peter Teil Laustsen, tjente i går 600 kroner. Som den eneste af tre tiltalte blev han frifundet for gadeuorden under statsminister Anders Fogh Rasmussens besøg i Svendborg 27. januar sidste år.

"Det glæder mig meget, at Peter Teil blev frifundet. For mig har det været helt principielt at få fastslået, at man gerne må lave støj og larm ved demonstrationer. Det er godt for samfundet, at retten har truffet den beslutning," sagde en glad forsvarer, advokat Claus Bonnez.

Peter Teil Laustsens to jævnaldrende medtiltalte blev derimod fundet skyldige i overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og idømt bøder på 600 kroner.

Dommer Michael Ellehauges præmisser for dommen offentliggøres først i dag, men han har formentlig lagt vægt på, at Peter Teil Laustsens optræden var af mere mundtlig karakter end de to andre demonstranters.

Annonce

Juridisk fodfejl

Og så begik anklagemyndigheden måske en fodfejl, som bidrog til Peter Teil Laustsens frifindelse. Han var tiltalt for "støjende, råbende og fornærmelig adfærd, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden."

Han var derimod ikke anklaget for det, som i hvert fald delvist lod sig bevise i retten, nemlig at han trængte fysisk frem mod statsministeren og skubbede og puffede flere gange trods ordre om det modsatte.

Og under omstændigheder, hvor alle kappes om at råbe og skrige i munden på hinanden, er det ikke ulovligt at bidrage til det høje lydniveau. Heller ikke selv om Peter Teil Laustsen brugte ord som "morder" og "du har blod på hænderne" mod landets statsminister. Den slags må Anders Fogh Rasmussen acceptere i et demokratisk land.

De to dømte, derimod, deltog aktivt i dannelse af en spærrende armkrog-kæde i Brogade i Svendborg. Samtidig har dommeren formentlig skønnet, at de to ved deres skubbende adfærd har gjort sig fortjent til bøden.

De skal desuden hver betale en tredjedel af udgifterne til deres forsvarer, Claus Bonnez -- resten tager statskassen sig af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce