Annonce
Debat

En fremtid med seniorfællesskaber

Både midaldrende og ældre drømmer om et bo-miljø, hvor man ikke skal frygte ensomheden. Det er et kendt problem, at mange ældre oplever minimal kontakt med andre mennesker.

Det vil for mange mennesker have en positiv indvirkning i form af tryghed og livsglæde at bo i sociale omgivelser med ligesindede.

Ligningen kan gå op ved en koordinerende indsats fra kommunen, hvor en behovsanalyse i første omgang skal udarbejdes. Herefter skal borgere og investorer samles og få bygget eller indrettet de boliger og boformer, som efterspørges. Jeg foreslår, at Ældresagen benyttes i indsatsen, hvor det i min optik vil være et rehabiliterende gennembrud at udvikle denne boform. De fællesaktiviteter, der er mulighed for er nærmest uendelige.

Boformerne kan opføres som ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig. Der findes investorer til alle tre muligheder - det gælder blot om at få parterne bragt sammen.

Ved konkrete projekter vil By- og Kulturforvaltningen bistå ved at finde egnede placeringer eller lokaliteter, hvor eksisterende bebyggelse også kan anvendes.

Jeg håber, at vi i Odense kan blive førende inden for leve-bo-miljøer for seniorer i nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce