Annonce
Livsstil

En fremmed flytter ind: Anmeldelse efter tre uger med Google Home

Google Home fylder ikke meget i en stue, men kan fint spille hjemmet op. Det er dog ikke for højtalerens kvalitet, men de smarte funktioner, at man skal købe Google Home. Foto: Silas Bang

Smarthøjtalerne fra Google har stort potentiale, men lever bedst i et hjem, hvor Android regerer

Google er blevet en integreret del af de flestes hverdag, men ønsker vi også, at Google skal være en integreret del af vores hjem?

I USA har hvert fjerde hjem mindst én smarthøjttaler stående. I en stor del af dem lever Google Assistant, der kan svare på spørgsmål, udføre opgaver og selvfølgelig afspille musik og podcasts kun ved hjælp af stemmekommandoer. Derudover har to af de andre store tech-giganter i USA, Apple og især Amazon, også en stor bid af det stærkt stigende marked.

I tre uger har jeg haft besøg af de to smarthøjttalere Google Home og den noget mindre Google Home Mini. Begge lærte for nylig at tale dansk.

Besøget har været lidt som at have besøg af to fremmede, men det er samtidig blevet tydeligt for mig, hvorfor de hedder smarthøjttalere. For de er smarte - dog til en vis grænse.

Annonce
Forskellen på Google Home og Google Home Mini er især prisen og lydkvaliteten. Derudover kan de det samme. Pr-foto

Fanger lyden fra mit tv

"Det forstod jeg ikke," lyder det højt en sen aftentime fra Google-højttaleren i stuen.

Jeg har ikke sagt et ord til den. Men smarthøjttaleren i stuen har opfanget ord fra fjernsynet, og forsøger nu - uden held - at løse kommandoen. Det er sket fem gange på tre uger, at Google Home er gået i gang på grund af vores tv. Og det uden, at startkommandoen "Hey Google" er sagt på skærmen.

Inden havde jeg dog både tændt for tv'et og sat yndlingsserien på Netflix i gang med en enkelt stemmekommando. Det kan Google Home, fordi jeg også har en Google Chromecast tilsluttet fjernsynet.

Og det er dér, at Google Home bliver rigtig smart. Google kan ifølge firmaet selv tale sammen med 5000 forskellige smart-apparater på markedet. Med dem kan vi tænde eller slukke for lyset, skrue op for varmen og låse døren. Eller sætte opvaskemaskinen i gang, bestille varer til køleskabet eller for de heldige: snakke med Tesla'en i indkørslen.

Google Assistent skal altså fungere som vores egen butler.

Bedst i et Android-hjem

Jeg kunne dog "kun" tænde for fjernsynet og se serier på Netflix, Viaplay og YouTube. Andre streamingtjenester fungerer endnu ikke. Det samme med musik, hvor musiktjenesten fra konkurrenten Apple ikke kan spille sammen med Google Home. Og når man som jeg har en iPhone, en iPad, en Mac og et Apple TV, har højttalerne fra Google indimellem svært ved at være smarte. De lever klart bedst i et hjem, hvor Googles eget styresystem Android regerer.

Google Assistant er dog uden tvivl bedre til at forstå og levere end Apples Siri. Jeg bliver gang på gang glædeligt overrasket over, hvor god den intelligente højttaler er til at forstå mig og på ingen tid svare, hvor langt der er til månen, hvordan vejret bliver i morgen, eller hvem den 13. præsident i USA var. Og højttaleren opfanger fint min stemme, selvom jeg afspiller musik på den.

Hvis man går meget op i lyd, er Google Home dog ikke det rette valg. Lyden er fin, men der er grænser for, hvad de små højttalere kan levere. I stedet kan man overveje den større Google Home Max eller højttalere fra for eksempel Citation-serien fra Harman/Kardon. Der er Google Assistant nemlig også flyttet ind.

En smart fremmed, som jeg lidt for ofte glemmer lever i min stue, men som jeg i sidste ende vil savne, når højttalerne flytter hjem til Google igen.

Pris og tilgængelighed: Google Home kan købes i danske butikker og på nettet til 1149 kroner. Google Home Mini koster 449 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce