Annonce
Livsstil

En fremmed flytter ind: Anmeldelse efter tre uger med Google Home

Google Home fylder ikke meget i en stue, men kan fint spille hjemmet op. Det er dog ikke for højtalerens kvalitet, men de smarte funktioner, at man skal købe Google Home. Foto: Silas Bang

Smarthøjtalerne fra Google har stort potentiale, men lever bedst i et hjem, hvor Android regerer

Annonce

Google er blevet en integreret del af de flestes hverdag, men ønsker vi også, at Google skal være en integreret del af vores hjem?

I USA har hvert fjerde hjem mindst én smarthøjttaler stående. I en stor del af dem lever Google Assistant, der kan svare på spørgsmål, udføre opgaver og selvfølgelig afspille musik og podcasts kun ved hjælp af stemmekommandoer. Derudover har to af de andre store tech-giganter i USA, Apple og især Amazon, også en stor bid af det stærkt stigende marked.

I tre uger har jeg haft besøg af de to smarthøjttalere Google Home og den noget mindre Google Home Mini. Begge lærte for nylig at tale dansk.

Besøget har været lidt som at have besøg af to fremmede, men det er samtidig blevet tydeligt for mig, hvorfor de hedder smarthøjttalere. For de er smarte - dog til en vis grænse.

Forskellen på Google Home og Google Home Mini er især prisen og lydkvaliteten. Derudover kan de det samme. Pr-foto
Annonce

Fanger lyden fra mit tv

"Det forstod jeg ikke," lyder det højt en sen aftentime fra Google-højttaleren i stuen.

Jeg har ikke sagt et ord til den. Men smarthøjttaleren i stuen har opfanget ord fra fjernsynet, og forsøger nu - uden held - at løse kommandoen. Det er sket fem gange på tre uger, at Google Home er gået i gang på grund af vores tv. Og det uden, at startkommandoen "Hey Google" er sagt på skærmen.

Inden havde jeg dog både tændt for tv'et og sat yndlingsserien på Netflix i gang med en enkelt stemmekommando. Det kan Google Home, fordi jeg også har en Google Chromecast tilsluttet fjernsynet.

Og det er dér, at Google Home bliver rigtig smart. Google kan ifølge firmaet selv tale sammen med 5000 forskellige smart-apparater på markedet. Med dem kan vi tænde eller slukke for lyset, skrue op for varmen og låse døren. Eller sætte opvaskemaskinen i gang, bestille varer til køleskabet eller for de heldige: snakke med Tesla'en i indkørslen.

Google Assistent skal altså fungere som vores egen butler.

Annonce

Bedst i et Android-hjem

Jeg kunne dog "kun" tænde for fjernsynet og se serier på Netflix, Viaplay og YouTube. Andre streamingtjenester fungerer endnu ikke. Det samme med musik, hvor musiktjenesten fra konkurrenten Apple ikke kan spille sammen med Google Home. Og når man som jeg har en iPhone, en iPad, en Mac og et Apple TV, har højttalerne fra Google indimellem svært ved at være smarte. De lever klart bedst i et hjem, hvor Googles eget styresystem Android regerer.

Google Assistant er dog uden tvivl bedre til at forstå og levere end Apples Siri. Jeg bliver gang på gang glædeligt overrasket over, hvor god den intelligente højttaler er til at forstå mig og på ingen tid svare, hvor langt der er til månen, hvordan vejret bliver i morgen, eller hvem den 13. præsident i USA var. Og højttaleren opfanger fint min stemme, selvom jeg afspiller musik på den.

Hvis man går meget op i lyd, er Google Home dog ikke det rette valg. Lyden er fin, men der er grænser for, hvad de små højttalere kan levere. I stedet kan man overveje den større Google Home Max eller højttalere fra for eksempel Citation-serien fra Harman/Kardon. Der er Google Assistant nemlig også flyttet ind.

En smart fremmed, som jeg lidt for ofte glemmer lever i min stue, men som jeg i sidste ende vil savne, når højttalerne flytter hjem til Google igen.

Pris og tilgængelighed: Google Home kan købes i danske butikker og på nettet til 1149 kroner. Google Home Mini koster 449 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce