Annonce
Kultur

En fransk oase i Odense

Tomatconsommé: En klar og kølig tomatsuppe serveret med røgede muslinger, små agurkekugler, peberpure og urter. Som at tage en bid af en sommerdag.

bistro

Annonce

Kok & Vin

St. Gråbrødrestræde 19 5000 Odense C Tlf.: 31690106 www.kokogvin.dk

Skulle jeg være turist i Odense, ville jeg besøge den fynske hovedstad i august.

Blomster-, film- og ikke mindst H.C. Andersen-festivalerne skaber et buzz i byen, som er helt enestående. Det er lyset også. De røde mursten, der tårner sig op ved Flakhaven med rådhuset, domkirken og Sct. Albani Kirke i bagrunden, får en helt særlig glød sådan en sensommeraften.

Jagten på en god restaurant er noget, min ledsager og jeg bruger en del krudt på, når vi er på ferie. Det er ikke et problem i Odense. Byen kan efterhånden bryste sig af et bredt udbud af gode restauranter. Som i udlandet skal man ofte bevæge sig lidt væk fra alfarvej for at finde de virkelige perler. Sådan er det også med Kok & Vin, der byder på en helstøbt restaurantoplevelse, hvor mad, stemning og vin spiller sammen på en måde, så vi helt glemmer tid og sted.

Nuvel, beliggenheden over for et parkeringshus på Store Gråbrødrestræde giver ikke nogen bonuspoint. Det glemmer vi dog hurtigt, når vi træder indenfor i det hyggelige lokale. Et lille stykke Frankrig midt i Odense.

Jeg har på forhånd besluttet mig for at gå planken ud: Tre retter med vine, bobler til velkomst samt kaffe med sødt. Min ledsager bestiller tre retter fra a la carte-menuen og en kir som aperitif.

Anmeldelse af KOK og VIN i Odense
Annonce

Lidt mere brød tak

Til vores velkomstdrinks får vi lidt brød og nogle snacks. Blå, sprøde kartoffelchips med en velrørt rygeostcreme, oliven og rillettes af svineskank med cornichoner

Det smager altsammen fortræffeligt, men det er brødet, der tager flest kegler på begge sider af bordet. Sejt og svampet med sprød skorpe. Det varer ikke længe, før den lille Quality Street-dåse er tømt. Endnu kortere tid går der, før den bliver fyldt op igen.

På det tidspunkt er min ledsager allerede begyndt at bruge fraser som très bien og c'est magnifique.

Forretterne holder samme høje niveau.

De stegte kammuslinger, som min ledsager har bestilt, er flot tilberedte med karamelbrun overflade og bliver serveret med frisk og luftig ærtecreme. Retten mangler en smule syre, men sidder ellers lige i skabet.

Det samme gør min tomatconsommé - en klar og kølig suppe sprængtfyldt med sommer og sol. De letrøgede muslinger er milde i smagen. Det hele er så delikat en smagsoplevelse, at de små salatblade, der pynter retten, næsten kommer i vejen for den.

Anmeldelse af KOK og VIN i Odense
Annonce

Angreb på smagsløgene

Hvor min forret var forfinet og skrøbelig, er min hovedret det modsatte. En veritabel smagsbombe.

Glaseret svineskank med sur spidskål, blød polenta, søde, ristede majs og sennepssovs lavet på hønsefond. Masser af estragon.

Kødet er saftigt og falder fra benet som nålene fra et juletræ efter nytår. Hver en mundfuld er en eksplosion, der kalder på én mere, men efter en to-tre stykker skal jeg have en pause.

Vinen - en Ventoux Veronique 2012 lavet udelukkende på shiraz - har toner af lakrids, og udover at den smager glimrende, har vinen også den fremragende egenskab, at den hjælper med at rense ganen og klargøre den til endnu et frontalangreb.

På den anden side af bordet er der stor tilfredshed med den belgiske klassiker moules frites, som også er et hit i Frankrig. Muslingerne er små, men faste i kødet og svømmer rundt i en flødefed suppe med masser af kraft og smag af hav. Dertil en afstemt aioli og sprøde pommes frites.

Efter en kort pause kommer desserterne på bordet.

Jeg kan kun anbefale stedets peach melba. Fløjlsblød hindbærsorbet, hindbærmousse, ferskenpuré, hvid chokoladeknas og friske bær. Og der findes vel næppe en dessert, der er mere fransk end en creme brulé. Den, min ledsager får serveret den pågældende aften, er intet mindre end superb. Perfekt cremet konsistens med knasende sprød karamelsukkertop.

Vi tager lidt af den franske stemning med til hjemturen. Muligvis kan Odense Å ikke måle sig med Seinen, men helt blottet for romantik er den nu ikke. Og slet ikke, når stemningen bliver hjulpet på vej af tango-toner og dansende par i Eventyrhaven.

En perfekt afslutning på en femstjernersaften som turist i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce