Annonce
Kultur

En fortælling om rigtig meget - og om meget lidt

Iben Claces: ?Tærskler?. Foto: Forlaget Spring

Romanen "Tærskler" af forfatteren Iben Claces handler om en hel del. Og så alligevel kun om én og samme person. Nemlig en kvinde, som vi følger på livets vej i både fortiden og nutiden.

De mange personer, tider, tanker og omgivelser snor sig ud og ind imellem hinanden i romanen, der undersøger de tærskler, en kvinde møder gennem tilværelsen. En tilværelse, hvor især naturen og familien fylder rigtig meget.

Sproget flyder, og man må i den grad tage hatten af for forfatterens nøgterne beskrivelser af såvel steder som personer. Særligt sidstnævnte gruppe er elegant registrerende fortalt. Som denne beskrivelse af et af de mange mennesker, den kvindelige fortæller møder i sit voksenliv: "Han børster førersædet af, før han sætter sig ind. Han spænder sikkerhedsbæltet, før han sætter i bakgear".

"Tærskler" er en bog om de dørtrin, man sommetider må træde ind over i alle aldre, og som læser er det interessant at zigzagge med en person igennem fortid og nutid. Dog bliver fortællingen til tider lidt for ubemærkelsesværdig, og derfor er den også nem at glemme. Og så er de mange fabeldyr og fantasihandlinger, der dukker frem fra hovedpersonens barndom, mere forstyrrende end prisværdige.Roman: Iben Claces: "Tærskler".

178 sider, forlaget Spring

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce