Annonce
Danmark

En for konstrueret krimi

Anne Mette Hancock. Foto: Hein Photography

Boganmeldelse: Anne Mette Hancock: "Mercedes-snittet"

Efter sidste års overbevisende krimidebut med "Ligblomsten" er Anne Mette Hancock klar med opfølgeren, "Mercedes-snittet", hvor de to centrale personer igen er journalist Heloise Kaldan og politiefterforsker Erik Schäfer. Konstellationen er interessant, fordi vi her har en repræsentant for en dagspresse, der går efter sensationer. Omvendt har politiet brug for tid, og at spor ikke udbasuneres for tidligt.

At de to på det personlige plan kan lide hinanden og er venner gør samspillet mellem dem lettere konfliktfyldt. Og tak for det, for det er den del af handlingen, hvor også Heloises veninde Gerda spiller en rolle, som for mig at se bærer krimien, selv om det i passager har for megen feel good-stemning over sig. Omvendt synes jeg, krimisubstansen er for konstrueret, men i sit udgangspunkt drejer det sig om, hvad der ligger bag drengen Lukas' forsvinden. Faren har afleveret ham i skolen, men herefter er han pist væk.

Hvordan tingene nærmere hænger sammen skal ikke røbes, men svigt af børn, tidligere soldaters traumer, evne til at indgå i kernefamilieforhold og udviklingshæmmedes adfærd er nogle af de bærende elementer i forløbet, og det er vedkommende nok. Men forfatteren kan ikke nære sig for det pædagogisk forklarende undervejs, og det er ærgerligt.

Krimi: Anne Mette Hancock: "Mercedes-snittet".

300 sider, Lindhardt og Ringhof

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce