Annonce
Underholdning

"En fez i en hornlygte": Ørkenens Sønner holder ikke igen med krænkelserne

Ørkenens sønner leverede klassisk under-bæltestedet humor i en morsom forestilling i Odeon lørdag. PR-foto
Ørkenens Sønners "En fez i en hornlygte" er morsom satire i samme stil, som det plejer, men med et forrygende nutidigt tema.
Annonce

For nyligt kårede Dansk Sprognævn årets ord, og selvom det ikke fik titlen, var ordet "krænkelsesparat" blandt de nominerede.

At diskussioner om krænkelseskultur er oppe i tiden, var ikke gået Ørkenens Sønner forbi, da komikerkvarteten gæstede Odeon lørdag. For er man krænkelsesparat, er forestillingen "En fez i en hornlygte" en man skal holde sig langt fra. Er man til gengæld til lummer humor, festlig musik og en kvartet fyldt med energi - er man kommet til rette sted.

Selv er jeg nok et sted midt i mellem. Normalt er jeg ikke til satire om bøsser og liderlighed, men fordi det på intet tidspunkt i showet går over stregen og bliver for vulgært, bliver man revet med.

Showet er dejligt nutidigt og gennem hele showet er der referencer til nutidige problemstillinger, hvilket gør, at man ikke føler, at det er gammel vin på nye flasker.

Som jokes om krænkelseskultur, der er at finde flere steder i forestillingen. Blandt andet i en sketch, hvor der laves sjov med samtykkeerklæringer for sex. Det seriøse emne kan nemt give anledninger til netop krænkelse, men det er morsomt, fordi det bliver leveret i en raffineret indpakning.

Selvom, der er flere billige tricks, som bukser, hvor bagen er klippet ud og et stripteaseshow med logebrødrene, kan man ikke lade være med at grine. For det er altså bare hylende morsomt at se midaldrende mænd i hvide underbukser, mens de giver den gas til den ofte benyttede stripteasesang "You can leave your hat on".

Så bærer jeg i stedet over med videoer af kvinder med ballonstore bryster og de mange penis- og fezjokes, der bliver trættende i længden.

Annonce

Sublim Søren Pilmark

Når man er debutant til et Ørkenens Sønner show, er der mange referencer fra tidligere shows, man går glip af. Dette er det niende show med Niels Olsen, Søren Pilmark, Henrik Koefoed og Asger Reher i rollerne som logesønnerne. Flere publikummere bærer dele af sønnernes uniform, nemlig den - i Ørkenens Sønner-regi - ophøjede fez, og det er som om, det er et helt univers, man skal indlogeres i. Man finder sig dog hurtigt til rette, selvom man ikke kender de faste indlæg.

Gennem showet er der sketches med flere forskellige karakterer fra populærkultur som Dracula, Albert Einstein og Tintin - også kaldet Tøntøn. Især sketchen om den lille rødhårede detektiv er veludført med en sublim Søren Pilmark i rollen som den dårligt behandlede butler, der brokker sig over sit arbejde.

De fremragende, men lumre, musikalske numre, der er gennem hele forestillingen, løfter i den grad showet og gør, at en grå lørdag eftermiddag bliver en tand mere festlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce