Annonce
Erhverv

En farlig vane: Minister varsler klip i kortet til chauffører

- Det er fantastisk egoistisk og enormt farligt, hvis chaufføren kigger andre steder hen end på vejen, når man kører rundt med flere ton metal for enden af speederen, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) om undersøgelsen fra Rådet for Sikker Trafik. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Hver sjette erhvervschauffør indrømmer at bruge mobilen til at læse sms, mail eller indhold på nettet, mens vedkommende kører bil. Tal viser, at varebiler har tre gange større risiko for at blive involveret i trafikuheld, end personbiler har.

Hvad laver en chauffør bag rattet i en lastbil, en varevogn eller en personbil? Han kører selvfølgelig bil. I hvert fald for det meste - for hver sjette erhvervschauffør indrømmer i en interviewundersøgelse med 1051 deltagere, at han eller hun ofte eller en gang imellem læser sms, mail eller indhold på nettet, mens bilen kører.

Det er færre, end da Rådet for Sikker Trafik lavede en lignende undersøgelse sidste år, men det er stadig for mange, der ikke har fokus rettet mod at køre bilen, lyder det fra rådet.

- Uopmærksomhed er hvert år skyld i voldsomme trafikulykker, og derfor er det vigtigt, at flere holder fokus på trafikken og ikke alt muligt andet bag rattet. Der kan ske store skader, hvis en erhvervschauffør i en fuldt læsset varevogn eller en lastbil overser en bilkø eller cyklister i trafikken, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Den nye undersøgelse afslører også, at fire procent af erhvervschaufførerne er kørt galt i deres arbejdstid, mens 20 procent fortæller, at de har været lige ved at køre galt.

- Det er fantastisk egoistisk og enormt farligt, hvis chaufføren kigger andre steder hen end på vejen, når man kører rundt med flere ton metal for enden af speederen. Derfor glæder det mig, at nogle virksomheder gør en særlig indsats for at øge opmærksomheden. Og så fremsætter vi snart et lovforslag, som netop sætter fokus på uopmærksomhed, så det fremadrettet kommer til at give et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt teleudstyr under kørslen.

Det siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse fra Rådet for Sikker Trafik, som onsdag sammen med Forsikring & Pension afholder Sikker Trafik Erhverv-konferencen i Hellerup.

I hver tredje dødsulykke og i hver sjette ulykke med alvorligt tilskadekomne er et erhvervskøretøj involveret. Det viser tal fra Vejdirektoratet. Ifølge Havarikommissionen har varebiler tre gange større risiko for at blive involveret i trafikulykker, end personbiler har.

Havarikommissionen har undersøgt en række ulykker med lastbiler og konkluderet, at halvdelen af de alvorlige ulykker kunne være undgået, hvis chaufførerne havde orienteret sig bedre og holdt fokus på trafikken og vejens forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce