Annonce
Middelfart

En fabel-agtig gave til sygehus

Eva Joensen kom til at male igen efter sin operation for tre år siden. I går sagde hun tak til sygehuset.

Kunstner Eva Joensen donerer maleri til Middelfart Sygehus

Middelfart: Hvis jeg nogensinde kommer til at male igen, så forærer jeg sygehuset et billede.

Det løfte afgav en lettere modløs Eva Joensen, da hun for tre år siden var indlagt på Middelfart Sygehus. Hun var på rygcentret for at få en stivgørende rygoperation.

Trods de opmuntrende ord fra personalet havde Eva Joensen svært ved at tro, at alt nok skulle blive godt igen. Men fagfolkene havde ret. Så i går kunne hun aflevere sin gave og holde sit løfte til sygehuset. Et af hendes fabel-malerier lavet specielt til rygcentret.

- Det lyder stort, men jeg fik livet igen her, sagde Eva Joensen, da værket var blevet afsløret.

Og så kunne hun passende takke de ansatte, der var mødt op for den pleje, hun fik under sit ophold på rygcentret. Således gjort kunne hun fortælle, at billedet beskriver hendes tur gennem rygcentret. Fra smerter til helbredelse.

Annonce
Hanne-Mette Pedersen (tv) og Birgit Johansen havde æren af at afsløre det maleri, som sygehusets kunstforening har købt.

Lidt ferskt

Og, påpegede hun. Lidt mere liv på væggene ville ikke gøre noget.

- Her er lidt ferskt med alle de hvide vægge. Nu kan patienterne i hvert fald se på noget, der smiler til dem, sagde Eva Joensen.

Og de kan faktisk se på to værker af fabel-maleren. For Sygehus Lillebælts kunstgruppe havde med hjælp fra ledelsen fundet penge til at anskaffe et mere af hendes værker.

De vil fremover gøre hverdagen lidt lysere for patienter og personale med gang i dagligstuen på sygehusets sengeafsnit R.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce