Annonce
Nyborg

En erfaren købmand, en Ullerslev-ildsjæl og en ung meningsdanner: Her er lokalredaktionens nye læserråd

Torsdag holdt Fyens Stiftstidende i Nyborg det første møde med redaktionens nye læserråd. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Fyens Stiftstidende i Nyborg har nedsat et nyt læserråd, der foreløb har syv medlemmer. Fremover får de mulighed for at komme med idéer til, hvad avisen skal skrive om, og hvordan redaktionen i Nyborg i højere grad kan være med til at løse lokale udfordringer på Østfyn. Du kan møde de enkelte medlemmer af rådet her.

Michael Hedeager

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Som idémager bag og næstformand i Udvikling Ullerslev er Michael Hedeager ikke i tvivl om, hvad han mener, Fyens Stiftstidende kan blive bedre til.

- At komme endnu mere uden for voldene og få fortalt historier om, hvad der sker uden for Nyborg, siger han.

Michael Hedeager er samtidig positiv overfor, at avisen har en ambition om at blive en større medspiller, når det handler om at gøre Nyborg Kommune til et endnu bedre sted at bo.

- Det er ikke sådan, at jeg ikke synes, I er konstruktive, men det er fedt, at man tænker det på en ny måde og prøver at se nogle ting fra en anden vinkel, siger han.

Lone Smidt

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Lone Smidt, der er født og opvokset i Nyborg, er fællestillidsrepræsentant i FOA i Nyborg Kommune.

Samtidig er hun formand for Kommunalpolitisk Udvalg i Nyborg under LO Fyn.

Hun mødte i første omgang op til mødet i det nye læserråd af nysgerrighed.

- Jeg synes, det er en interessant idé, I har fået, siger hun og roser muligheden for at komme ind i maskinrummet.

- Det er vigtigt, I finder ud af, hvad der er behovet, og hvad der rør sig derude. Det kan man gøre på mange måder, men det kræver, at man åbner op, siger Lone Smidt.

Mette Ladegaard Thøgersen

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Mette Ladegaard Thøgersen har været leder af Nyborg Slot siden 2018.

Hun glæder sig over, at Fyens Stiftstidende har givet hende og andre lokale aktører en mulighed for at komme med input til journalistikken.

- Det er et rigtig flot tilbud, at avisen på den måde åbner armene ud og inviterer nogle mennesker med en holdning til, hvad avisen skal kunne, siger Mette Ladegaard Thøgersen, der gerne vil have endnu flere succeshistorier i spalterne.

- Det er vigtigt at bedrive kritisk journalistik, men man har også et ansvar for at tale kommunen op og skrive de positive historier. Det er en vigtig opgave for en lokal avis, og jeg synes også langt hen ad vejen, at Nyborg-redaktionen gør det, siger hun.

Hans Henrik Kongsmark

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Hans Henrik Kongsmark er investor, foreningsmand og købmand.

Han har samtidig 24 år på bagen i Nyborg Handelsstandsforening, hvor han nu har titlen markedschef.

Hans Henrik Kongsmark har sagt ja til at blive en del af redaktionens læserråd, da det ifølge ham er en interessant mulighed for at få lov at præge debatten.

- Det er en anden måde at gøre det på, og det bliver spændende at følge, siger han og tilslutter sig samtidig avisens ønske om i højere grad at være med til at finde løsninger på lokale problemer.

- Det ligger godt i tråd med min livsindstilling, siger han.

Poul Aaby

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Poul Aaby har i mere end tre år været filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, og inden da blev det til 36 år i andre pengeinstitutter, først i Fionia, siden i Nordea, heraf 16 år som filialdirektør.

Og så er han fra en "rigtig Nyborg-familie", hvis han selv skal sige det.

- Jeg interesserer mig i den grad for byen, for jeg synes, Nyborg er en fantastisk by, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne påvirke avisen til også at tale byen op i stedet for at tale den ned. Der sker mange gode ting i Nyborg, som man kan skrive om.

Mikael Tipsmark

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Nyborgenseren Mikael Tipsmark er direktør og medejer af virksomheden NYCO, og så har han været formand for Kampsportens Hus i Nyborg siden 2013.

Som han selv siger, er han vant til at være i kontakt med avisen.

- Så det nye for mig er at komme lidt dybere ind i det og måske være med til at præge nogle ting. Og få en forståelse for, hvad der foregår inde bagved, siger Mikael Tipsmark, der ønsker sig, at avisen skal arbejde på at finde nye vinkler på aktuelle emner.

- Og det vil jeg gerne give mit bidrag til, siger han.

Magnus Ahlstrøm

Foto: Frederik Steen Nordhagen

Læserrådets yngste medlem er Magnus Ahlstrøm, der er formand for Nyborg Ungdomsråd.

Han er samtidig engageret i ungdomshuset Grejsen, Nyborgs ungeudvalg og Newcastle-gruppen, og så har han tre job, mens han holder sabbatår.

Det betyder dog ikke, at der ikke også er lidt tid til overs til at involvere sig i Fyens Stiftstidendes journalistik.

- Hele meningen med ungdomsrådet er, at vi kan komme ud at blande os. Så er det også oplagt at være med i den lokale avis' arbejde, mener Magnus Ahlstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce