Annonce
Kultur

En duftende suppestencafé og suppe

Det varer ikke meget mere end en halv time at spise hos Stephen Dean Paul og hans besætning. Men man ville gerne blive lidt længere. Foto: Kim Rune

"Other rigtige dejlige stuff", "our grød" og "our biksemad" - det er nogle af retterne på nyt sted, der strutter af fryd, duft og storby og gør byen lidt mere spændende

Soup Stone Café, Odense

St. Gråbrødrestræde 11 5000 Odense C

Duften er det første, der byder dig velkommen i dette lille kulinariske himmerige. Det næste kunne være Stephens smil og spørgsmålet "take-away or to stay?"

Ethvert spor af den tidligere shawarma-snask er væk. Fra inderst til yderst fornemmer man en stærk identitet. Den afsløres i de store linjer, og den opleves i detaljen. Om det så er hyggelige puttepuder fra Tine K eller den friske koriander og al dente-rodfrugterne i mulligatawny-suppen.

Menukortet er på vej. Det samme er hjemmesiden. Men de klarer sig ubesværet uden. Vi er jo mennesker, der kan tale sammen. Hver dag bliver der skrevet nyt med kridt på tavlen over serveringsdisken. Håndholdt og med personlighed. Præcis som de ekspresserveringer, vi bestiller.

Der er vel 14-17 gæster denne lidt før lukketid-aften, og mon ikke fire-fem personer er i sving for at gøre vores oplevelse perfekt inden for den halve time, der typisk spenderes.

Overtøjet forkæler de os med at hænge på bøjle. Hey, lær lige lidt af det. Her er ingen, der fiser den af med en hoven attitude bag en skranke. Chefen - the owner - har et overskud af flinkhed og humor, som må være rodfæstet i hans opdragelse og hans tidligere metier. Stephen Dean Paul er en sømand, som er gået i land efter i mange år at have været skipper på en luksusyacht. Med hvad det nu indebærer af krav til lederevner, fleksibilitet og ansvar.

Hans karisma forplanter sig til de andre ansatte, til os, og vi går ud til cyklerne med en boblende glæde. I maven - i låget.

Vi bliver guidet frem til to bestillinger. Our biksemad - den canadanske klon må nødvendigvis prøves. Det samme må den suppe, hvis navn er udødeliggjort i nytårsaftens "90-årsfødselsdagen": mulligatawny.

Vi når kun lige at blive prikket i næsen af de selvbetjente ingefær-brusevand, før den bestilte mad rammer bordet. Gik der 5-10 minutter? Slowfood lige så prompte som fastfood. Det har vi ikke set før.

Suppen er præcis som beskrevet. Krydret men ikke alt for spicy, karry, kylling og rodfrugter. Gulerødderne er al dente, kødbidderne møre. Frisk koriander kompletterer den indiske inspiration.

Hvis der mangler noget, så er det salt. Det kunne man så bede om, men salt ... Det er jo ikke godt for blodtrykket.

Biksemaden har kun en fejl: Der er for lidt. Mens suppen virker som en passende portion, er det ikke nok med en stribe biksemad hen over tallerkenen. Hverken for det håndværkende folk eller dem med bløde kontorfingre. Til gengæld er der et par detaljer, som i den grad fyrer op under "our biksemad". Hjemmelavet ketchup og det pocherede æg. Ketchuppen er sød, lidt grynet og overdrevent god.

Når man skærer hul på det hvide æg, flyder blommen ud. Akkurat som de fleste vist kan lide det. Jeg er ikke så meget til halvrå æg, men måske har blommen lige været oppe at runde de 60 grader i sit vandbad.

Strimler af kød og bacon er blandet mellem fint kogte kartofler, og hvis jeg savner noget, er det de platte ting som remoulade og engelsk sovs. Og så er portionen for lille. Et par trekantede skiver hjemmebagt rugbrød pynter mere, end de drøjer. En rigtig mand kunne spise det dobbelte, og Stephen erkender, at man er i den absolutte startfase. I næste uge besøger han Thomas B. Thriges Gade-byggeriet med biksemad til arbejderne, og her ved han godt, at fodermængden er lige så vigtig som kvaliteten.

Brød kan tilkøbes. Gør det. For priserne kan saftsusemig ikke skræmme. Vi var to, og kig lige ud til højre og se, hvad vi fik for 210 kr.

På opfordring kan man få ejeren til at vise den magiske suppesten, The Soup Stone. Den ligger og hygger sig i en specialsyet pose ved Stephens pc. Den er på størrelse med en småkage og er alligevel fundamentet på forretningens koncept. Den er o'et i stone.

Stephen har fundet den på en familieferie i Grønland, og stenen er ankeret i det universielle eventyr om en sulten mand, der kommer til en landsby og blot skal have lidt kogende vand til sin sten for at kunne lave suppe. Der mangler så lige et par ingredienser som løg, gulerødder og et marvben. Det finder de sammen.

madanmeldelse af Soup Stone Café
madanmeldelse af Soup Stone Café
madanmeldelse af Soup Stone Café
madanmeldelse af Soup Stone Café
madanmeldelse af Soup Stone Café
madanmeldelse af Soup Stone Café
madanmeldelse af Soup Stone Café
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce