Annonce
Nordfyn

En duft af roser uden festival: Merete genopstod som rosenprinsesse

Denne weekend byder på en slags mini-miniudgave af Rosenfestivalen i Bogense. Et program, der gentages næste weekend. Akkompagneret af Victor Thingholm på keyboard sang 18-årige Merete Bach Knudsen blandt andet rosenvalsen. Foto: Henrik Larsen
Selv om Rosenfestivalen er aflyst bliver de mange besøgende i Bogense ikke snydt for roser. Byen er pyntet op, og rosenprinsessen fra 2017, Merete Bach Knudsen, trådte frem og sang rosenvalsen.

Bogense: Historiske kendere af Rosenfestivalen blev lørdag ramt af et flashback... var det ikke?

Jo, det var. Merete Bach Knudsen, en af de tre rosenprinsesser fra tre år siden. Med ét var hun genopstået. Og så i et år, hvor festivalen er aflyst. Men den var god nok. Iført rød gallakjole  stod hun foran Manneken Pis og lignede, hvad hendes elfenbenshvide rosenprinsessebånd også vidnede om, at hun var.

Omgivet af roser sang hun akkompagneret af Victor Thingholm på keyboard tre sange, herunder rosenvalsen, som Bent Fabricius Bjerre står bag.

Annonce

18-årige Merete Bach Knudsen er i forvejen et kendt ansigt på de nordfynske teaterscener, hvor hun har haft flere store roller. Trods sin erfaring indrømmede hun, at det var forbundet med en vis ydmyghed at optræde som syngende rosenprinsesse.

- Heldigvis gik det okay, men jeg bliver altid lidt spændt over at skulle optræde for ældre mennesker, sagde hun.

Her kan det måske indskydes, at hun ikke bar sit oprindelige prinsessebånd. Af årsager hun ikke kom nærmere ind på, fortalte hun, at det var blevet noget "hærget".

Et slags sabbatår

Den genopstandne prinsesse bor i Nr. Esterbølle uden for Bogense. Hun er netop blevet student og påtænker at tage et sabbatår, eller "et refleksionsår", som hun udtrykte det. Selv om Rosenfestivalen også tager et slags sabbatår, kan det konstateres, at interessen for roser er intakt. Hvad velbesøgte ture til områdets rosenmarker som et plaster på såret vidner om.

Selv om Rosenfestivalen er aflyst, er der masser af roser i bybilledet i Bogense. Foto: Henrik Larsen

Bogense er pyntet op med roser til glæde for tidens mange turister. Ligeledes var Merete Bach Knudsens optræden blot én begivenhed i den buket af aktiviteter, der er lavet for at dulme savnet. Et savn, som Jette Kærgaard, leder af festivalen, blev mindet om, da hun lørdag morgen kørte gennem Bogense. Samme tur, hun plejer at tage, når festivalen holdes, for at  inspirere, at de sidste detaljer er på plads.

Annonce

Programmet gentages

Denne gang var der ikke så meget at holde øje med. Anderledes var det også, at hun kun skulle holde to taler. Sædvanligvis holdes Rosenfestivalen den første weekend i august. Altså næste weekend. Her er der også lindring at hente for de, som eksempelvis allerede inden aflysningen havde bestilt overnatning, idet denne weekends begivenheder gentages.

- Der er selvfølgelig kun en brøkdel af, hvad der plejer at være. Og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var en undelig fornemmelse, at vi ikke kan holde festivalen. Men samtidig er jeg er også glad og stolt over, at frivillige gør det muligt, at vi på trods af corona kan tilbyde nogle aktiviteter, sagde Jette Kærgaard og sigtede blandt andet til kunstudstillingen på Bogense Skole, der blev åbnet lørdag formiddag.


Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var en undelig fornemmelse, at vi ikke kan holde festivalen. Samtidig er jeg glad og stolt over, at frivillige gør det muligt, at vi på trods af corona kan tilbyde nogle aktiviteter

Jette Kærgaard, leder af Rosenfestivalen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce