Annonce
Erhverv

En DSB-stol og en grankogle i Hobro satte gang i Janes iværksætterdrøm: - Det vigtigste er, man har sin humor og sin optimisme

Selvom Jane Gahvborg til daglig bruger mange af sine timer på den nye virksomhed, er det ikke kun det, der optager hende. Sammen med sin kæreste og sin franske bulldog Kalle går de Nordfyns natur tynd, så længe der er udsigt til hav. For Jane Gahvborg er naturen en måde at koble af og få overskud og energien tilbage efter en lang dag. Foto: Mathilde Vammen Poulsen
Jane Gahvborg er kommet strålende fra start med sin virksomhed Nordfyns Bogføringsservice. Det er ikke første gang, hun kaster sig ud i at være selvstændig, men denne gang gør hun det alene.

Uggerslev: Det hele begyndte med en antik DSB-stol, der skulle hentes i Hobro. Det var en 60 år gammel stol, der havde stået et sted i direktionen hos DSB. Den passede perfekt til den gamle kommode, Jane og hendes kæreste havde stående ved siden af brændeovnen.

Men turen gik ikke som planlagt. Stolen og en lumsk grankogle tildeles derfor noget af æren for, at den selvstændige bogholder-virksomhed fik sin opstart.

I Jane Gahvborgs spisestue møder man to store computerskærme opsat på bordet, hvor hjemmekontorets designerede plads indtil videre er. Her har hun siddet siden 1. januar og delt pladsen med den franske bulldog Kalle, der til dagligt fungerer som kontor-kompagnon.

Annonce

Selvom det kan virke overvældende at springe ud som selvstændig, har hun faktisk allerede tilsammen 11 års erfaring fra to andre firmaer. Derigennem lærte hun alt, hvad hun ved om bogholderi i virksomheder. Men nu skal hun gøre det helt alene.

Den famøse DSB-stol

DSB-stolen blev til en vigtig brik i fortællingen om tilblivelsen af Nordfyns Bogføringsservice.

Den kunne hentes i Hobro, og parret blev enige om at gøre det til et weekendophold med campingvognen, fordi Jane Gahvborgs kæreste engang havde boet i byen.

Da de var nået derop og havde indfundet sig, gik det op for dem, at deres el-ledning ikke var lang nok. Jane Gahvborg drog derfor ud for at finde en forlængerledning.

Men så idyllisk det kan være at campere, lige så galt kan det gå.

På vej tilbage skrider jeg på en grankogle, og jeg vrider foden om. Jeg formår at få rejst mig op og gå tilbage til campingvognen, men jeg kan nu godt mærke, at det nok ikke var så godt.

Jane Gahvborg

- På vej tilbage skrider jeg på en grankogle og vrider foden om. Jeg får rejst mig op og gå tilbage til campingvognen, men jeg kan godt mærke, det nok ikke er så godt, siger Jane Gahvborg, der faktisk den dag i dag, syv måneder senere, stadig er påvirket af anklen.

Kort tid før episoden med den brækkede ankel blev hun indlagt på sygehuset i 11 dage med en infektion. Med den brækkede ankel oveni påpeger hun, at man lige pludselig får meget god tid til at tænke sig om.

I den periode grublede hun over, hvad det egentlig var, hun kunne tilbyde, hvem hendes målgruppe skulle være, navnet på den fremtidige virksomhed og meget andet.

Efter alle overvejelserne valgte hun at forfølge drømmen om at være selvstændig.

- Tiden skal være rigtig til, at man gør det. Mavefornemmelsen skal lige være med, og det er den nu, siger Jane Gahvborg.

DSB-stolen fra Hobro krævede ikke meget mere end en ompolstring, da den kom til Nordfyn. Den gamle stol har eftersigende været i DSB's direktion, fordi det langt fra var alle for 60 år siden, der havde råd til så avancerede kontorstole. Foto: Mathilde Vammen Poulsen
Annonce

Sans for detaljen

Bogholder-faget er næsten noget, som fandt hende og ikke omvendt.

- Jeg er jo kommunalt uddannet, hvor der arbejdes meget i kasser, fortæller Jane Gahvborg, der har været i Odense Kommune i mange år.

- Kassen er lovgivningen, og den kan du ikke komme udenom. Det samme har du også i bogholderiet. Jeg ved godt, der findes kreativ bogføring, men det er nu ikke lige det, jeg går ind for, siger Jane Gahvborg med et smil.

- Du har kasser, og det kan jeg egentlig godt lide, for der er et facit. Det er bare dig, der skal finde det.

Mange undgår den administrative del af virksomheden, fordi de langt hellere vil arbejde med det praktiske. Men Jane Gahvborg kan godt lide det administrative - alt det, andre til tider ikke vil bøvle med og derfor hyrer sådan en som hende.

Selvom hun kaster sig ud i projektet alene, er hun i den grad ved godt mod.

- Det vigtigste i alt det her er, at man har sin humor og sin optimisme med sig. Det har givet mig motivationen og gnisten til at tage springet, så det er for mig vigtigt, siger hun.

Jane Gahvborg har allerede fået kunder i sin virksomhed, selvom hun kun har været i gang siden 1. januar.

Annonce

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce