Annonce
Sydfyn

En drøm går i opfyldelse: Thurøs eneste værtshus får ny ejer

Charlotte Sørup (tv.) har solgt Thurø Stuen til Camilla Andersen (th.). Det er Camilla Andersens kæreste, Thor Pedersen, i midten, og det var hans forældre, der drev stedet tilbage i 1990'erne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Camilla Andersen har i mange år drømt om at drive Thurø Stuen, og nu får hun muligheden. 1. december overtager hun værtshuset fra Charlotte Sørup, som har mistet lysten til at drive stedet.

Thurø: Den ene har masser af gejst, og det har den anden ikke.

Så der er god logik i det ejerskifte, der er på vej i Thurø Stuen, som har været drevet af Charlotte Sørup de seneste tre år og nu bliver overtaget af Camilla Andersen.

Sidstnævnte bor på Thurø og fortæller, at netop restaurationen på Bergmannsvej er noget særligt for hende.

- Mine svigerforældre havde Thurø Stuen i 1990'erne, og det har i mange år været min drøm at drive det, siger Camilla Andersen, som er 34 år og ikke havde licens til at gå på værtshus, da svigerforældrene, Kirsten og Bent Pedersen, trak i hanerne bag disken.

- Men de har fortalt mig mange gode og positive historier, så det her er en drøm, der går i opfyldelse, siger hun.

Annonce

Mine svigerforældre havde Thurø Stuen i 1990'erne, og det har i mange år været min drøm at drive det.

Camilla Andersen

Charlotte er træt

Charlotte Sørup har det helt fint med at vige pladsen.

- Jeg har drevet det alene, og det har været for hårdt. Især somrene har været travle og har virkelig trukket tænder ud, og faktisk har jeg det ikke så godt, siger den 52-årige snart forhenværende værtshusholder.

Det hører også med, at hun har fundet en kæreste, som bor i Sønderjylland, og som hun tilbringer en del tid hos, hvilket er vanskelig foreneligt med at drive virksomhed på Thurø.

Og så oplyser hun, at hun faktisk har haft en fornuftig forretning.

- Men jeg tænker, det er klogest at stoppe, før jeg ligger med benene i vejret, siger hun.

Masser af gejst

Alt det ved Camilla Andersen godt, men hun har alligevel mod på opgaven.

- Jeg kan godt forstå Charlotte (Sørup, red.), for hun har jo kun været sig selv, siger Camilla Andersen og fortæller, at hun selv er bedre stillet, eftersom hendes kæreste, Thor Pedersen, er med i projektet.

- Han er smed, men skal hjælpe til på Thurø Stuen i sin fritid og hen over højsæsonen, siger hun.

Camilla Andersen beretter også, at tidspunktet for overtagelsen på mange måder er det rigtige.

For hun har lige færdiggjort en uddannelse som laborant, og parrets søn har nået teenagealderen og har derfor udviklet en vis selvstændighed.

Og Camilla Andersen fortæller, at parret er villige til at investere den tid, der skal til.

- Ferie er ikke noget, vi går så meget op i. Det her er drømmen, og så må man satse og gå all in, siger hun.

Camilla Andersen og kæresten Thor Pedersen overtager Thurøstuen 1. december, og dermed går en mangeårig drøm i opfyldelse. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ingen revolutioner

Thurø Stuens stampublikum behøver ikke frygte for store omvæltninger, fortæller Camilla Andersen.

- Vi fortsætter med noget smørrebrød og nogle varme retter og mad ud af huset, så det skal så vidt muligt køres, som Charlotte har gjort det, i hvert fald i starten. Men vi har også planer om at satse lidt mere på det yngre publikum og få gang i nogle billard- og dartturneringer, for der er masser af unge herovre, siger Camilla Andersen, der desuden oplyser, at det var et rygte om, at Charlotte Sørup var kørt træt, der fik parret til at henvende sig. Hvorefter tingene altså faldt på plads.

Camilla Andersen overtager nøglerne til Thurø Stuen 1. december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce