Annonce
Sydfyn

En drøm går i opfyldelse: Thurøs eneste værtshus får ny ejer

Charlotte Sørup (tv.) har solgt Thurø Stuen til Camilla Andersen (th.). Det er Camilla Andersens kæreste, Thor Pedersen, i midten, og det var hans forældre, der drev stedet tilbage i 1990'erne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Camilla Andersen har i mange år drømt om at drive Thurø Stuen, og nu får hun muligheden. 1. december overtager hun værtshuset fra Charlotte Sørup, som har mistet lysten til at drive stedet.

Thurø: Den ene har masser af gejst, og det har den anden ikke.

Så der er god logik i det ejerskifte, der er på vej i Thurø Stuen, som har været drevet af Charlotte Sørup de seneste tre år og nu bliver overtaget af Camilla Andersen.

Sidstnævnte bor på Thurø og fortæller, at netop restaurationen på Bergmannsvej er noget særligt for hende.

- Mine svigerforældre havde Thurø Stuen i 1990'erne, og det har i mange år været min drøm at drive det, siger Camilla Andersen, som er 34 år og ikke havde licens til at gå på værtshus, da svigerforældrene, Kirsten og Bent Pedersen, trak i hanerne bag disken.

- Men de har fortalt mig mange gode og positive historier, så det her er en drøm, der går i opfyldelse, siger hun.

Annonce

Mine svigerforældre havde Thurø Stuen i 1990'erne, og det har i mange år været min drøm at drive det.

Camilla Andersen

Charlotte er træt

Charlotte Sørup har det helt fint med at vige pladsen.

- Jeg har drevet det alene, og det har været for hårdt. Især somrene har været travle og har virkelig trukket tænder ud, og faktisk har jeg det ikke så godt, siger den 52-årige snart forhenværende værtshusholder.

Det hører også med, at hun har fundet en kæreste, som bor i Sønderjylland, og som hun tilbringer en del tid hos, hvilket er vanskelig foreneligt med at drive virksomhed på Thurø.

Og så oplyser hun, at hun faktisk har haft en fornuftig forretning.

- Men jeg tænker, det er klogest at stoppe, før jeg ligger med benene i vejret, siger hun.

Masser af gejst

Alt det ved Camilla Andersen godt, men hun har alligevel mod på opgaven.

- Jeg kan godt forstå Charlotte (Sørup, red.), for hun har jo kun været sig selv, siger Camilla Andersen og fortæller, at hun selv er bedre stillet, eftersom hendes kæreste, Thor Pedersen, er med i projektet.

- Han er smed, men skal hjælpe til på Thurø Stuen i sin fritid og hen over højsæsonen, siger hun.

Camilla Andersen beretter også, at tidspunktet for overtagelsen på mange måder er det rigtige.

For hun har lige færdiggjort en uddannelse som laborant, og parrets søn har nået teenagealderen og har derfor udviklet en vis selvstændighed.

Og Camilla Andersen fortæller, at parret er villige til at investere den tid, der skal til.

- Ferie er ikke noget, vi går så meget op i. Det her er drømmen, og så må man satse og gå all in, siger hun.

Camilla Andersen og kæresten Thor Pedersen overtager Thurøstuen 1. december, og dermed går en mangeårig drøm i opfyldelse. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ingen revolutioner

Thurø Stuens stampublikum behøver ikke frygte for store omvæltninger, fortæller Camilla Andersen.

- Vi fortsætter med noget smørrebrød og nogle varme retter og mad ud af huset, så det skal så vidt muligt køres, som Charlotte har gjort det, i hvert fald i starten. Men vi har også planer om at satse lidt mere på det yngre publikum og få gang i nogle billard- og dartturneringer, for der er masser af unge herovre, siger Camilla Andersen, der desuden oplyser, at det var et rygte om, at Charlotte Sørup var kørt træt, der fik parret til at henvende sig. Hvorefter tingene altså faldt på plads.

Camilla Andersen overtager nøglerne til Thurø Stuen 1. december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce