Annonce
Nordfyn

En drøm går i opfyldelse: Frk. Tø fandt et hus i Søndersø

Selv om Vibeke Jargaard Hansen her gemmer sig lidt i baggrunden, bliver det hende, som kunderne oftest kommer til at møde fra 1. december, når tøjet her er flyttet fra Gitte Broch Knudsens hjemmelager til butikken Frk. Tø i Søndersø. Gitte Broch Knudsen fortsætter med at køre rundt i hele landet som agent for tøjfirmaer. Foto: Betty Rasmussen
1. december åbner en ny butik i Søndersø med tøj til kvinder, brugskunst, gaveartikler og lækkerier i den eksklusive ende. Navnet er Frk. Tø.
Annonce

Søndersø: Der er ikke mange ledige timer i døgnet for Gitte Broch Knudsen i disse dage og uger.

Dels har hun et fuldtidsjob at passe som kørende tøjsælger med hele Danmark som sit kundeunivers, og dels er hun i fuld gang med at stable sin egen butik med tøj, ting og lækkerier på benene.

15. november overtog hun nøglerne til huset på Odensevej 13 i Søndersø efter Garnhusets ophørsudsalg, og 1. december åbner Frk. Tø på adressen.

Før tøjet, tingene - brugskunst, gaveartikler, sæber og lignende - og lækkerierne kan komme på plads i den 66 kvadratmeter store butik, har  håndværkere travlt med at renovere lokalerne, men de fleste af varerne er indkøbt og foreløbig samlet på lageret hjemme på gården på Holmevej, hvor Gitte Broch Knudsen bor.

Titlen som butiksejer betyder ikke, at Gitte Broch Knudsen opgiver sit job som kørende sælger.

- Jeg kan godt lide at stå i butikken, men kun et par dage ad gangen, så skal jeg ud at køre igen og møde mine kunder rundt i landet. Men som agent bestemmer jeg selv, hvor meget jeg kører,  siger hun.

Annonce

- Det er jo sjovt

Derfor bliver det faste ansigt, som kunderne i Frk. Tø kommer til at møde, Vibeke Jargaard Hansen, der indtil den sidste dag i november sælger tøj i butikken Julia på Rugårdsvej i Tarup.

- Vibeke og jeg har snakket om i snart tre år, at vi gerne ville åbne en butik, når lejligheden var til det. Og det var den så nu, da jeg kunne købe huset i Søndersø, fortæller Gitte Broch Knudsen, der naturligvis også satser på Søndersø, fordi det er her, hun selv har base, og fordi der i dag ikke findes en lignende forretning i byen.

På spørgsmålet om, hvorfor hun gør det, når hun har sit faste job, lyder svaret ganske enkelt:

- Jeg har altid drømt om at have en butik. Og det er jo sjovt. Det skal det være, for at man gider.

Hun er ikke bange for konkurrencen fra nethandel.

- Vi kan jo give kunderne en oplevelse og en sød betjening, som de ikke får, når de sidder hjemme ved computeren. Og jeg tror også, at mange lægger vægt på at handle lokalt, siger hun.

Fokus på positive fortællinger

I serien "Butiksliv i øjenhøjde", som vi indledte tirsdag, er ambitionen at sætte fokus på positive og inspirerende fortællinger fra det nordfynske butiksliv.

Har du en ide til, hvem vi skal besøge, eller vil du fortælle om, hvad der får dig til at handle lokalt, hører vi meget gerne fra dig. Send os en mail på nordfyn@fyens.dk eller klik ind på spoerg.fyens.dk/nordfyn/ og skriv dit spørgsmål.

Heller ikke udsigten til at åbne en butik midt i en tid med krav om mundbind, afsprittede hænder og afstand afskrækker Gitte Broch Knudsen.

- Vi skal nok passe på kunderne, og hos os er der jo ikke så mange mennesker, som der er i Rosengårdcentret. Jeg hører også fra andre, at kunderne gerne vil undgå steder med for mange mennesker.


Vi kan jo give kunderne en oplevelse og en sød betjening, som de ikke får, når de sidder hjemme ved computeren.

Gitte Broch Knudsen


- Det skal være en oplevelse at komme ind i Frk. Tø. Det skal være hyggeligt, forklarer den nyslåede butiksejer, der satser på tøjmærker, der ellers ikke kan købes "lige rundt om hjørnet".

Annonce

Kærligheds-jordbær

Som det eneste sted på Nordfyn kommer Frk. Tø til at friste kunderne med chokoladeovertrukne jordbær fra den kun fire måneder gamle forretning Love Butler, der holder til i Arkaden i Odense.

De friske jordbær overtrukket med belgisk chokolade kommer fra den kun fire måneder gamle forretning Love Butler i Odense. Jordbærrene skal bestilles i forvejen, fordi lækkerierne skal spises inden for 48 timer. Til gengæld kan de dekoreres som en meget personlig gave. Foto: Betty Rasmussen

Jordbærrene kan bestilles med forskellig pynt, chokolade-varianter og inskription som en anderledes gave til værtinden, kæresten, konen eller manden - eller hvis du bare trænger til at forkæle dig selv.

Nu vi er ved de mundvandsfremkaldende lækkerier, så vil butikken på Odensevej også komme til at forhandle de berømte romkugler fra Nørre Aaby Bageri.

Og selv om de søde lækkerier naturligvis gerne må friste alle kunder, så lægger Gitte Broch Knudsen ikke skjul på, at det måske er lettere at få mændene ind for at købe tøj til fruen derhjemme, hvis han tidligere har været inde for at købe romkugler.

Men hvorfor navnet Frk. Tø?

Naturligvis fra sangen om Snemand Frost og Frøken Tø, der gik en tur ved Søndersø, hvor de fandt en bænk og slog sig ned, og talte lidt om kærlighed.

https://modules.wearehearken.com/fyens-nordfyn/embed/5816.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce