Annonce
Indland

En dræbt og en alvorlig såret: Fire sten kastet efter bil fra motorvejsbro

En person er omkommet, en person er alvorligt tilskadekommen og et barn er sluppet med skrammer, efter der i nat blev kastet en betonklods ned på en bil fra en motorvejsbro mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

En person er blevet dræbt og en anden alvorligt såret, da en bil med en udenlandsk familie tidligt søndag morgen blev ramt af en stor betonklods. Det oplyser Fyns Politi.

Klodsen blev smidt ned fra broen over Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Det skete kort før klokken fire, hvor bilen kom kørende i retning mod Jylland.

I alt blev der kastet fire sten ned på kørebanen. To hjørnefliser, hvoraf den ene altså ramte den udenlandske familie, og to brosten.

En række andre bilister ramte de øvrige nedkastede sten og fik skader deres køretøjer, men ingen øvrige personskader.

Efterforskningsleder Michael Lichtenstein fortæller, at Fyns Politi efterforsker episoden som en drabssag.

- Stenene er meget tunge, og det har krævet forberedelse at få stenene bragt hen på broen. Min vurdering er, at den eller de, der har gjort det her, er kørt i bil eller lignende. Vi mener derfor ikke på nuværende tidspunkt, at der er tale om drengestreger, siger efterforskningslederen.

Fyns Politi har fået mange henvendelser fra borgerne, men endnu ingen henvendelser, der har givet afgørende oplysninger. De hører fortsat gerne fra borgere, der har oplysninger i sagen.

Fyns Politi vil endnu ikke ud med detaljer om alder og nationalitet på den familie, som blev ramt. Politiet har endnu ikke underrettet de pårørende.

Fyns Politi bekræfter, at de lige nu undersøger, om der er en sammenhæng mellem den aktuelle hændelse og en lignende episode fra februar i år, hvor en 30 kilo tung flise ramte en bil under samme motorvejsbro på Langesøvej.

Artiklen fortsætter under videoen.

Annonce
Video: Kim Rune.

Flise kastet fra samme bro i februar

Det er ikke første gang, der er kastet tungt kasteskyts ned fra broen ved Langesøvej.

I februar blev en familie ramt af en 30 kg tung flise, som bragede ned i taget på familiens bil - også mens de kørte mod Jylland. De to voksne og to børn i bilen slap med livet i behold. Flere andre biler kørte også galt ved episoden.

Og så sent som i går, lørdag den 20. august, blev en bilist ramt af en "knytnævestor" sten, som blev kastet fra en bro over ringvejen ved Seden nordøst for Odense. I denne sag leder politiet stadig efter de to gerningsmænd, som beskrives som 12 til 15 år gamle.

Ved du noget - så kontakt politiet

Motorvejen er nu igen åben i retning mod Jylland. Der har indtil søndag klokken cirka otte været lukket for trafik i retning mod Jylland mellem afkørsel Blommenstlyst og afkørsel Vissenbjerg med omkørsel af Middelfartvej.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Fyens.dk følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];