Annonce
Indland

En dræbt og en alvorlig såret: Fire sten kastet efter bil fra motorvejsbro

En person er omkommet, en person er alvorligt tilskadekommen og et barn er sluppet med skrammer, efter der i nat blev kastet en betonklods ned på en bil fra en motorvejsbro mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

En person er blevet dræbt og en anden alvorligt såret, da en bil med en udenlandsk familie tidligt søndag morgen blev ramt af en stor betonklods. Det oplyser Fyns Politi.

Klodsen blev smidt ned fra broen over Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Det skete kort før klokken fire, hvor bilen kom kørende i retning mod Jylland.

I alt blev der kastet fire sten ned på kørebanen. To hjørnefliser, hvoraf den ene altså ramte den udenlandske familie, og to brosten.

En række andre bilister ramte de øvrige nedkastede sten og fik skader deres køretøjer, men ingen øvrige personskader.

Efterforskningsleder Michael Lichtenstein fortæller, at Fyns Politi efterforsker episoden som en drabssag.

- Stenene er meget tunge, og det har krævet forberedelse at få stenene bragt hen på broen. Min vurdering er, at den eller de, der har gjort det her, er kørt i bil eller lignende. Vi mener derfor ikke på nuværende tidspunkt, at der er tale om drengestreger, siger efterforskningslederen.

Fyns Politi har fået mange henvendelser fra borgerne, men endnu ingen henvendelser, der har givet afgørende oplysninger. De hører fortsat gerne fra borgere, der har oplysninger i sagen.

Fyns Politi vil endnu ikke ud med detaljer om alder og nationalitet på den familie, som blev ramt. Politiet har endnu ikke underrettet de pårørende.

Fyns Politi bekræfter, at de lige nu undersøger, om der er en sammenhæng mellem den aktuelle hændelse og en lignende episode fra februar i år, hvor en 30 kilo tung flise ramte en bil under samme motorvejsbro på Langesøvej.

Artiklen fortsætter under videoen.

Annonce
Video: Kim Rune.

Flise kastet fra samme bro i februar

Det er ikke første gang, der er kastet tungt kasteskyts ned fra broen ved Langesøvej.

I februar blev en familie ramt af en 30 kg tung flise, som bragede ned i taget på familiens bil - også mens de kørte mod Jylland. De to voksne og to børn i bilen slap med livet i behold. Flere andre biler kørte også galt ved episoden.

Og så sent som i går, lørdag den 20. august, blev en bilist ramt af en "knytnævestor" sten, som blev kastet fra en bro over ringvejen ved Seden nordøst for Odense. I denne sag leder politiet stadig efter de to gerningsmænd, som beskrives som 12 til 15 år gamle.

Ved du noget - så kontakt politiet

Motorvejen er nu igen åben i retning mod Jylland. Der har indtil søndag klokken cirka otte været lukket for trafik i retning mod Jylland mellem afkørsel Blommenstlyst og afkørsel Vissenbjerg med omkørsel af Middelfartvej.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Fyens.dk følger sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce