Annonce
Indland

En dræbt og en alvorlig såret: Fire sten kastet efter bil fra motorvejsbro

En person er omkommet, en person er alvorligt tilskadekommen og et barn er sluppet med skrammer, efter der i nat blev kastet en betonklods ned på en bil fra en motorvejsbro mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

En person er blevet dræbt og en anden alvorligt såret, da en bil med en udenlandsk familie tidligt søndag morgen blev ramt af en stor betonklods. Det oplyser Fyns Politi.

Klodsen blev smidt ned fra broen over Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Det skete kort før klokken fire, hvor bilen kom kørende i retning mod Jylland.

I alt blev der kastet fire sten ned på kørebanen. To hjørnefliser, hvoraf den ene altså ramte den udenlandske familie, og to brosten.

En række andre bilister ramte de øvrige nedkastede sten og fik skader deres køretøjer, men ingen øvrige personskader.

Efterforskningsleder Michael Lichtenstein fortæller, at Fyns Politi efterforsker episoden som en drabssag.

- Stenene er meget tunge, og det har krævet forberedelse at få stenene bragt hen på broen. Min vurdering er, at den eller de, der har gjort det her, er kørt i bil eller lignende. Vi mener derfor ikke på nuværende tidspunkt, at der er tale om drengestreger, siger efterforskningslederen.

Fyns Politi har fået mange henvendelser fra borgerne, men endnu ingen henvendelser, der har givet afgørende oplysninger. De hører fortsat gerne fra borgere, der har oplysninger i sagen.

Fyns Politi vil endnu ikke ud med detaljer om alder og nationalitet på den familie, som blev ramt. Politiet har endnu ikke underrettet de pårørende.

Fyns Politi bekræfter, at de lige nu undersøger, om der er en sammenhæng mellem den aktuelle hændelse og en lignende episode fra februar i år, hvor en 30 kilo tung flise ramte en bil under samme motorvejsbro på Langesøvej.

Artiklen fortsætter under videoen.

Annonce
Video: Kim Rune.

Flise kastet fra samme bro i februar

Det er ikke første gang, der er kastet tungt kasteskyts ned fra broen ved Langesøvej.

I februar blev en familie ramt af en 30 kg tung flise, som bragede ned i taget på familiens bil - også mens de kørte mod Jylland. De to voksne og to børn i bilen slap med livet i behold. Flere andre biler kørte også galt ved episoden.

Og så sent som i går, lørdag den 20. august, blev en bilist ramt af en "knytnævestor" sten, som blev kastet fra en bro over ringvejen ved Seden nordøst for Odense. I denne sag leder politiet stadig efter de to gerningsmænd, som beskrives som 12 til 15 år gamle.

Ved du noget - så kontakt politiet

Motorvejen er nu igen åben i retning mod Jylland. Der har indtil søndag klokken cirka otte været lukket for trafik i retning mod Jylland mellem afkørsel Blommenstlyst og afkørsel Vissenbjerg med omkørsel af Middelfartvej.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Fyens.dk følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce