Annonce
Assens

En del utilfredse borgere: 2000 husstande fik ikke tømt deres skraldespande

Renovationsvognen skulle 30. maj have kørt i Aarup, Vissenbjerg og omegnen af Haarby, men ved en fejl skete det ikke. Arkivfoto: Kim Rune
Står du med en overfyldt dagrenovationsbeholder, fordi den ikke blev tømt som planlagt 30. maj, må du væbne dig med tålmodighed.
Annonce

Fik du ikke tømt din affaldsbeholder lørdag? Så er du langt fra alene.

Omkring 2000 husstande i Aarup, Vissenbjerg og omegnen af Haarby har ikke fået hentet dagrenovation som planlagt 30. maj. Det skyldes sammenfald af uheldige omstændigheder og en kommunikationsbrist i en periode, hvor de ansatte har arbejdet på hver deres hjemmekontor, fortæller Gitte Hegelund, som arbejder i Assens Affald og Genbrugs administration.

Assens Affald og Genbrug går over til ugetømning 1. juni, men fordi 1. juni i år var en helligdag, skulle dagrenovationen hos borgere, der normalt får hentet affald mandage i lige uger, i stedet være hentet 30. maj. Men det glippede altså, fordi de ansatte i administrationen har talt forbi hinanden.

Affald og Genbrug har fået mange henvendelser fra utilfredse borgere med fyldte skraldespande, siger Gitte Hegelund.

- Det er en menneskelig fejl og dybt beklageligt. Men der er ikke tale om, at der går tre eller fire uger mellem tømningerne, kun 14 dage, som de øvrige ni måneder af året. Og så er det bare uheldigt, at det har været så varmt, siger hun.

Annonce

Ikke mandskab til at udbedre fejlen

Står du med en propfuld affaldsbeholder, må du væbne dig med tålmodighed. Gitte Hegelund forklarer, at der ikke er ressourcer til at udbedre fejlen.

- Renovatøren kører de næste tre måneder dobbelttur, fordi vi er gået over til ugetømning. Skal vi indhente det, skal de køre tre ture, og det har de hverken mandskab eller biler til, siger hun.

Der er dog enkelte undtagelser.

- Der har været en henvendelse fra en borger, som havde haft et uheld med en fryser, og her havde man fyldt fryseraffaldet i beholderen, fordi man regnede med, at den blev tømt 30. maj. Der kørte vi ud, fordi det var en helt ekstraordinær situation, siger Gitte Hegelund.

Er du løbet tør for plads i affaldsbeholderen, skal du fylde dit affald i en plastiksæk og stille den ved siden af beholderen, og den vil så blive taget med uden beregning ved næste tømning, som er den 8. juni.

Gitte Hegelund tilføjer, at man fra Assens Affald og Genbrug har erfaring for, at det langt fra er alle, der får sat deres dagrenovationsbeholder ud første gang, når sæsonen for ugetømning går i gang. Derfor er det ikke 2000 husstande, der har savnet tømningen 30. maj, vurderer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce