Annonce
Erhverv

En del af virksomhedspagten: Hesehus er på en vækstrejse

Hesehus er en af de virksomheder, der har været en del af virksomhedspagten, som Technology Denmark står bag. Foto: Nils Svalebøg.
Hesehus var en af de 30 fynske virksomheder, der sidste år skrev under på en virksomhedspagt fra Technology Denmark. Siden sidste efterår har de ansat både flere internationale medarbejdere og studerende i praktik.
Annonce

Sidste år indgik Technology Denmark en virksomhedspagt med 30 fynske it- og tech-virksomheder. Pagten skal være med til at sikre, at der blandt andet kommer flere studerende og internationale medarbejdere til it-verdenen.

En af de virksomheder, der har gjort en stor indsats for at opfylde målene fra virksomhedspagten, er it-virksomheden Hesehus i Odense. Virksomheden valgte blandt andet at blive en del af pagten, for at gøre sig mere synlig over for eventuelle nye talenter i branchen.

- Vi har et medansvar for, at udviklingen inden for it-specialister ikke går i stå. Jo større it-klyngen bliver, jo bedre er det for os alle sammen. Og fordi vi er et af de større softwarehuse i byen, ønsker vi også at være en del af det, når der bliver lavet nye tiltag, som kan tiltrække flere til branchen, fortæller Mette Reinholt Mortensen, der er direktør for leverance og udvikling ved Hesehus.

Derudover fortæller Anne Røssel Læsø, der er HR-chef ved Hesehus, at pagten har været med til at skabe et netværk blandt de inkluderede virksomheder, som har skabt et øget fokus på flere studerende og internationale medarbejdere fra alle parters side.

Chrsitian Bech Agger (tv.) og Anders Kirsby Thygesen har begge været i praktik ved Hesehus. Foto: Nils Svalebøg.
Annonce

Flere studerende

Ved Hesehus har man i løbet af de seneste syv måneder haft otte studerende i praktik, og fra 1. september starter yderligere fire studerende i praktik hos virksomheden.

To af de studerende, der allerede har været i praktik ved Hesehus, er Christian Bech Agger og Anders Kirsby Thygesen. De læser begge softwareteknologi på SDU og kan for alvor mærke, hvordan de har rykket sig, siden de kom i praktik ved Hesehus.

- Jeg har udviklet mig utrolig meget i den periode, hvor jeg har været i praktik. De ting, vi har lært på skolebænken, har vi fået lov til at prøve af i virkeligheden - det har være fedt, fortæller Anders Kirsby Thygesen, der har været i praktik ved Hesehus og nu er ansat som studentermedhjælper.

Og det giver en anden studentermedhjælper og tidligere praktikant, Christian Bech Agger, ham ret i.

- Vi har fået lov til at prøve nye ting af. Og hvis man virkelig brænder for at lave noget specifikt, så får man også mulighed for det. Det gør bare, at man får meget mere gåpåmod, når alt det faglige, man har lært, skal afprøves i virkeligheden.

Annonce

Fortsætter jagten på medarbejdere

Udover et øget fokus på at have flere studerende i praktik har Hesehus, siden virksomhedspagten blev underskrevet, ansat tre internationale medarbejdere, og 1. september begynder yderligere to medarbejdere.

- Det giver en rigtig god dynamik at have internationale medarbejdere i firmaet. Der opstår en forskellighed - en diversitet, som er rigtig godt for en arbejdsplads. Og så er det også bare med til at give en større mangfoldighed til virksomheden, at der er internationale medarbejdere, fortæller HR-chef Anne Røssel Læsø.

Samtidig med at Hesehus ansætter flere internationale medarbejdere, har de også valgt at ansætte en international rekrutteringskonsulent, som skal være med til at få flere internationale medarbejdere til virksomheden.

Og selv om målene i pagten udløber til efteråret, har Hesehus ikke nogle planer om at stoppe med at ansætte internationale medarbejdere eller studerende i praktik.

- Vi er på en vækstrejse, så vi stopper ikke, bare fordi pagten udløber til efteråret, fortæller Mette Reinholt Mortensen.

HR-chef Anne Røssel Læsø (tv.) og direktør Mette Reinholt Mortensen er glade for, at de kan gå i front, når det drejer sig om at tiltrække flere specialister til it-branchen. Foto: Nils Svalebøg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce