Annonce
Indland

En del af landet får sol og 20 grader - resten får regn og blæst

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydsjælland, Lolland-Falster og Bornholm kan se frem til sol og varme, mens resten af landet får mest regn.

Sommervejret lader vente på sig. For selv om dele af landet i weekenden vil få solen at se, skal de fleste huske at pakke regntøjet.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Lars Henriksen.

- Det er ikke en prangende weekend, vi går i møde. Nogle vil nok sige, at det bliver et rigtigt møgvejr, mens andre i de østlige egne vil føle det som ganske pænt, fortæller Lars Henriksen.

Fredag starter skyet ud i den nordvestlige del af landet. Her vil vejret være præget af mange skyer og regn.

I løbet af dagen klarer det op med nogen sol og kun lokale byger.

- I resten af landet er det omvendt. Her starter man ud med sol og temperaturer på 13-18 grader, og så skifter det og bliver skyet med byger i løbet af eftermiddagen, siger Lars Henriksen.

Enkelte steder mod sydøst vil få op mod 20 grader, heriblandt Sydsjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

- Det er en begrænset del af landet. Langt de fleste steder vil det sky mere til hen på eftermiddagen, og vinden vil blive stedvis hård fra vest, fortæller Lars Henriksen.

Natten til lørdag kommer der mange skyer ind over landet. Det er en optakt til lørdag, der bliver overvejende tør, men med mange skyer.

Periodevis kommer solen frem i de østlige egne.

- Lørdag bliver den flotteste dag med 12-18 grader om dagen. Det kan blive blæsende med jævn til hård vind omkring vest, men hvis man finder et sted med læ, vil det være ganske lunt, fortæller meteorologen.

Natten til søndag bliver det vekslende skydække med otte grader. Søndag vil være præget af regn og kun en smule sol i hele landet. Temperaturerne ligger omkring 10-15 grader.

- Lige nu ser det ud til at solen slår mest igennem i de østlige egne, men det kan godt ændre sig. Generelt vil jeg sige, at man skal finde paraplyen frem for at være på den sikre side, siger Lars Henriksen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce