Annonce
Sydfyn

En dag med ild og vand: Madglade vandhunde inviterer på havhøst i Svendborgsund

Lørdag 12. september kan man spise mad fra havet med Svendborgsund Havhave. Pressefoto: Eva Tram
Annonce

Svendborg: Under overfladen i Svendborgsund gemmer sig en verden, som man kan sanse, se og smage på lørdag 12. september. Her inviterer Svendborgsund Havhave, Svendborg Natur- og Miljøskole og Kulinarisk Sydfyn til en dag i både ildens og vandets tegn – både for store og små.

Havhøst-foreningen Svendborgsund Havhave vil på dagen vise, hvordan man kan dyrke tang og muslinger og måske endda østers i sundet. Dagen slutter med havmad tilberedt over bål af bålkokken Nicolai Tram.

Svendborgsund Havhave er en lokal forening af madglade vandhunde, der som del af den landsdækkende Havhøst-bevægelse drømmer om at dyrke bæredygtige, marine ressourcer som tang og muslinger i Svendborgsund.

- Her i Svendborg har mange fået øjnene op for, at Danmarks 7.000 km lange kyststrækning rummer en verden af muligheder for de marine afgrøder, der er fantastiske at spise. Samtidig med, at de har en række positive effekter for vores miljø. Muslinger bidrager for eksempel til at nedbringe iltsvind i vandet. Ligesom foreningen er en unik mulighed for at mødes med ligesindede i et stærkt fællesskab, siger Jens Asser Krog Thellesen, der siden 2019 har drevet Svendborgsund Havhave, ifølge en pressemeddelelse.

Dagsprogrammet på dagen er gratis, men billetter til middagen koster 100 kroner og kan købes via Kulinarisk Sydfyn. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce