Annonce
Nyborg

En dag med det gode liv

Forfatteren Marie Helleberg er en af dem, der giver et bud på Det Gode Liv til Reformationsdagen i Nyborg den 2. november. pr-foto.
Hvor finder vi det gode liv - og hvad er det gode liv? De spørgsmål er rammen om et dagsarrangement i Nyborg. Fire tankevækkende samtalesessioner med spændende mennesker sætter gang i debatten.

Nyborg: Det bliver garanteret en god dag, når en masse mennesker den 2. november mødes til Reformationsdag i Nyborg for at tale om "Det gode Liv". Arrangementet finder sted i Menighedshjemmet, i Nørrevoldgade. Her er pladsen begrænset, men der er stadig ledige billetter at få.

Dagen er sat af til fordybelse og til at blive klogere ved at tale sammen, og for at få gang i sagerne er der indkaldt en stribe spændende mennesker, som giver hvert deres bud på Det Gode Liv.

"Finder man lettest det gode liv i naturen eller i byen, i fællesskab eller alene? Er det et udtryk for det gode liv, når vi ser det ene gastronomiske mesterværk efter det andet blive skabt i mad- og bagedyster – eller glemmer vi noget? Og hvor forskellig er vores egen opfattelse af det gode liv egentlig fra de forestillinger, der har hersket gennem historien?"

Sådan spørger arrangørerne i invitationen. Temaet er inspireret i en artikelserie i Fyens Stiftstidende, som netop satte fokus på Det Gode Liv - blandt andet gennem en række artikler om beboerne i seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg.

Programmet er en række "talks" - altså samtaler - på scenen i meinghedshjemmet. Her vil man blandt andet kunne møde forfatteren Maria Helleberg, Anne-Line Ussing, der i 2013 tog initiativ til Natur Retreat for Veteraner på Strynø, redaktør Marcus Rubin, der har boet mange år i udlandet i storbyer som New York, Jerusalem, Teheran, London og Washington. Og mange flere. I en af de seks talks er det to journalister fra Stiftstidende, Birgit Bakkær og Anette Hyllested, der leder en snak med beboere fra Færgelejet om deres gode liv.

Reformationsdagen i Nyborg er en tilbagevendende begivenhed, der tog sin begyndelse til reformationsjubilæet i 2017.

Reformationsdagen begynder klokken 10 og varer frem til klokken 16. En billet for hele dagen koster 100 kroner inklusiv frokost - halv pris for abenonneter hos Fyens Stiftstidende.

Arrangør er Østfyns Museer, Nyborg Kommune og Fyens Stiftstidende.

Find hele programmet på ostfynsmuseer.dk under nyheder.

Billetter fås på nembillet.dk eller stiftenfordele.dk for avisabonnenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Nyborg

Målinger fra omstridt giftgrund vækker optimisme: - Det ser ud til, at der ikke er grund til bekymringer

Annonce