Annonce
Nyborg

En dag med det gode liv

Forfatteren Marie Helleberg er en af dem, der giver et bud på Det Gode Liv til Reformationsdagen i Nyborg den 2. november. pr-foto.
Hvor finder vi det gode liv - og hvad er det gode liv? De spørgsmål er rammen om et dagsarrangement i Nyborg. Fire tankevækkende samtalesessioner med spændende mennesker sætter gang i debatten.

Nyborg: Det bliver garanteret en god dag, når en masse mennesker den 2. november mødes til Reformationsdag i Nyborg for at tale om "Det gode Liv". Arrangementet finder sted i Menighedshjemmet, i Nørrevoldgade. Her er pladsen begrænset, men der er stadig ledige billetter at få.

Dagen er sat af til fordybelse og til at blive klogere ved at tale sammen, og for at få gang i sagerne er der indkaldt en stribe spændende mennesker, som giver hvert deres bud på Det Gode Liv.

"Finder man lettest det gode liv i naturen eller i byen, i fællesskab eller alene? Er det et udtryk for det gode liv, når vi ser det ene gastronomiske mesterværk efter det andet blive skabt i mad- og bagedyster – eller glemmer vi noget? Og hvor forskellig er vores egen opfattelse af det gode liv egentlig fra de forestillinger, der har hersket gennem historien?"

Sådan spørger arrangørerne i invitationen. Temaet er inspireret i en artikelserie i Fyens Stiftstidende, som netop satte fokus på Det Gode Liv - blandt andet gennem en række artikler om beboerne i seniorbofællesskabet Færgelejet i Nyborg.

Programmet er en række "talks" - altså samtaler - på scenen i meinghedshjemmet. Her vil man blandt andet kunne møde forfatteren Maria Helleberg, Anne-Line Ussing, der i 2013 tog initiativ til Natur Retreat for Veteraner på Strynø, redaktør Marcus Rubin, der har boet mange år i udlandet i storbyer som New York, Jerusalem, Teheran, London og Washington. Og mange flere. I en af de seks talks er det to journalister fra Stiftstidende, Birgit Bakkær og Anette Hyllested, der leder en snak med beboere fra Færgelejet om deres gode liv.

Reformationsdagen i Nyborg er en tilbagevendende begivenhed, der tog sin begyndelse til reformationsjubilæet i 2017.

Reformationsdagen begynder klokken 10 og varer frem til klokken 16. En billet for hele dagen koster 100 kroner inklusiv frokost - halv pris for abenonneter hos Fyens Stiftstidende.

Arrangør er Østfyns Museer, Nyborg Kommune og Fyens Stiftstidende.

Find hele programmet på ostfynsmuseer.dk under nyheder.

Billetter fås på nembillet.dk eller stiftenfordele.dk for avisabonnenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce