Annonce
OB

En dag kan OB blive ædt af nedrykningsspøgelset

Lars Høgh træner både A-landsholdet og Brøndby og burde være velkommen i Ådalen. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Abildtrup & Rasmussen leder efter et job til OB-ikonet Lars Høgh i Ådalen, mens klubben har fokus på at blive i Superligaen og slutte hæderligt af.

FODBOLD: Podcasten Abildtrup&Rasmussen er ude på fyens.dk, faa.dk, Facebook-siderne Alt om OB og Sport Fyn inden fredagens kamp mod AaB på Nature Energy Park, hvor tribunerne Barfoed Grouop Tribunen og Richard Møller Nielsen Tribunen meldes udsolgt. Der er stadig billetter på 3 F tribunen meldte OB tirsdag morgen.

Men Abildtrup & Rasmussen diskuterer ud over den kommende kamp også legenden Lars Høgh, der er målmandstræner for A-landsholdet og Brøndby.

Abildtrup & Rasmussen mener, at Mathias Greve blev drevet ud af OB, fordi hans stil med drive bolden ikke passede til fynboerne. I Randers er de glade for at have en, der har de dyder.

- Er det ikke lidt småligt, at der i klubben ikke er plads til OB's allerstørste ikon i en eller anden position, spørger Leif Rasmussen i podcasten.

Annonce

- Det er nok det spørgsmål, som jeg bliver stillet allermest ude i byen og på øen, der jo som bekendt heldigvis er en ø af fodboldtosser. De spørger, hvorfor Steen Nedergaard er scout i Nordsjælland og Lars Høgh er i Brøndby. I England og Skotland er det altid klubbernes gamle topscorere, der åbner og lukker dørene for fans, svarer Niels Abildtrup.

I podcasten er man enige om, at Lars Høghs faglighed fortsat er uangribelig som mangeårig målmandstræner på det højest mulige niveau på A-landsholdet og på Vestegnen.


En dag bliver man ædt af spøgelset, siges det i podcasten.


OB synes igen at placere sig et pænt stykke fra det gode selskab i Superligaen.

Empirisk videnskab

- Dybest set spiller holdet bare op til deres niveau og det er jo ganske enkelt, hvad man kalder empirisk videnskab ude på universitet. Men vi kan jo ikke leve af at konstatere det uge efter uge. Skuffelsen ligger jo i, at OB burde være en storklub. Det er utilfredsstillende, fastslår Niels Abildtrup, mens Leif Rasmussen filosoferer over, hvordan Michael Hemmingsens position bliver, når han efter planen vender tilbage som sportschef til sommer.

Hans præstation som træner vil følge ham med ind på kontoret og i forholdet til spillerne.

Podcasten fastslår, at OB jo kommer tættere og tættere på en nedrykning, fordi Superligaen nu er skåret ned til 12 hold samtidig med, at fynboerne konstant flirter med niende- og tiendepladser.

- En dag bliver man ædt af spøgelset, siges det i podcasten.

Analysen går også på, om OB har spillere, der ville være interessante for andre klubber i udlandet eller for et A-landshold eller et fiktivt B-landshold.

Bashkim Kadrii er holdets stjerne, Issam Jebali er det af og til og Oliver Christensen og Jeppe Tverskov også. På gode dage.

Annonce

Skaderne vender tilbage

Men nu rasler skaderne igen ned over holdet i en fase, hvor det gælder om at skramle sæbekassebilen hen over målstregen og give strategien og den ny træner indhold at arbejde med i Superligaen og ikke i en dødelig kamp i næstbedste række med hold som Lyngby, AC Horsens, Esbjerg, HB Køge og endda Hobro.

Det er ikke gået afgørende frem med Superliga-holdet siden ledelsen af mange grunde fyrede Kim Brink og Lars Olsen og ansatte Viggo Jensen i en anden rolle for snart elleve år siden.

- Med den hastighed, vi har udviklet os, er det naturligt, at der kommer et punkt, hvor tingene går lidt i stå, og hvor man derfor må forsøge at se tingene med nye øjne. Og ud fra en samlet vurdering af udviklingen og de sportslige resultater i 2010 har vi valgt at sammensætte en ny sportslig ledelse, og det er årsagen til, at Kim Brink, Lars Olsen og Viggo Jensen er fritstillet, sagde  bestyrelsesformand Niels Thorborg dengang  i pressemeddelelsen.

Podcasten diskuterer de svenske træneremner. Tord Grip var ansat i en måned af daværende direktør Jørgen Bækkelund til at hjælpe Lars Høgh med sportschef-jobbet, men skred ned til sin mentor Sven-Göran Erikssi i Lazio til et formentlig lidt mere lukrativt job.

Og så fik læserne Tom Bramminge Christensen og Christian Mogens Mogensen stillet spørgsmål  i podcasten og fik ikke kun svar men også præmier for ulejligheden.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Fyns Politi efterlyser vidner til knivstikkeri i Odense

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Kurt byttede familiens faste ferier til frihed: Vi har oplevet noget, man ikke kunne i et sommerhus

Assens

Specialisten Martin arbejder 160 kilometer fra familien for at bygge topmoderne renseanlæg: - Det er blevet en livsstil

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med nyt om fodboldgudernes Thor, Næsby-talenter til AaB og dit og dat

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

OB For abonnenter

Kommentar: Nu kan folket ved selvsyn tjekke den nye stil - OB har gode chancer for at holde stimen

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Annonce