Annonce
Middelfart

En dårlig aprilsnar, et tragisk drab og en håndsrækning mellem handelsdrivende: Her er de 10 mest læste historier i Middelfart i 2020

Rsamus Seebach, da han optrådte på Store Scene ved Rock Under Broen i 2013. Foto: Michael Bager

Nordvestfyn: På redaktionen har vi dykket ned i listen over de mest populære historier fra Nordvestfyn på Fyens.dk i det forgangne år (fra og med 1. januar til og med 24. december, red.).

Vi giver dig her et overblik over de 10, der ligger højest, når man måler på antallet af brugere eller læsere, der har været i gang med dem. Om det er de 10 bedste eller mest relevante, der er havnet på listen, må være helt op til vores læsere at vurdere.

Øverst på listen finder man Rock Under Broen, der var ude med en ifølge Bent Frandsen mindre heldig aprilsnar i 2020.

Annonce

Vi har derfor også i den anledning fulgt op på i denne artikel, hvordan året ellers er gået for festivalen, der stadig håber, at det bliver muligt at gennemføre i 2021.

Er der nogle af historierne nedenfor, som du godt kunne tænke dig, at vi fulgte op på? Så send gerne en mail til soehu@fyens.dk.

1 Rock Under Broen-aprilsnar

Bent Frandsen, som står i spidsen for Rock Under Broen, var ærgerlig over den aprilsnar, som festivalen fik sendt ud. Foto: Peter Leth-Larsen

Rock Under Broen lagde 1. april 2020 et indlæg ud på Facebook, hvor festivalen meldte, at den i år ville blive plastikfri for at støtte FN's verdensmål.

Men indlægget var en joke, som Bent Frandsen, festivalens øverste ansvarlige, senere vurderede som en uheldig en af slagsen i en artikel i Fyens Stiftstidende.

Den endte med at blive Middelfart-historien med flest læsere i 2020 - i alt over 57.000.

- Jeg tager afstand fra det, der er lagt ud. Jeg var ikke informeret om det, lød det blandt andet fra Bent Frandsen.

2 Drab med dykkerkniv

Kim Behrendt Jørgensen blev 5. september 2019 fundet død i køkkenet i sit hjem på Ekkodalen. Foto: Peter Leth-Larsen

52-årige Jan Lykkegaard fra Middelfart blev i maj idømt 12 års fængsel for i september 2019 at have stukket og dræbt 58-årige Kim Behrendt Jørgensen fra Erritsø med en dykkerkniv. Motivet for drabet var jalousi, og ifølge Jan Lykkegaards forklaring havde hans hustru ad flere omgange været ham utro, senest med Kim Behrendt Jørgensen.

- Det er en kæmpe tragedie. Specielt for Jan Lykkegaards børn. For i dag er han drabsmanden fra Erritsø. Det er en kæmpe tragedie for Kim Behrendt Jørgensens søn, der fandt ham liggende dræbt i køkkenet om morgenen den 5. september, lød det i anklageren Anna Holm Christensens procedure.

3  Kvickly redder Kring

Rikke Kring er i dag åbnet i nye lokaler i Algade og holdt tidligere til i Gimbels Gyde. Foto: Kim Rune

I marts, efter landet blev lukket ned på grund af coronapandemien, inviterede direktør for Brugsforeningen i Middelfart og Omegn Ole Ebdrup Andreasen Kring Chokolade til at sælge påskevarer i Kvickly og dermed få muligheden for at komme i kontakt med langt flere kunder frem mod påsken.

- Det her kommer til at redde min forretning, lød det fra indehaver Rikke Kring.

- Der er ikke ret mange gæster i vores café i øjeblikket, så vi sælger ikke så mange varer. Vi var i forvejen ved at fjerne nogle borde fra området for at skabe mere plads mellem gæsterne. Og så kunne jeg pludselig se, at vi fik plads til at invitere en lokal forretning ind, sagde Ole Ebdrup Andreasen.

4 Bil fundet i å

En forbipasserende opdagede bilen, der befandt sig i Storå. Foto: Michael Bager

I januar blev en mand konstateret død, efter bilen, han sad i, blev trukket op af Storå ved Brenderup.

Det var en forbipasserende, der opdagede bilen.

Politiet var på det tidspunkt ikke klar over, hvorfor manden var endt i vandet.

- Men der er ikke foregået noget kriminelt, sagde vagtchef Ehm Christensen til Fyens Stiftstidende.

5 Tragisk arbejdsulykke

Den afdøde mand blev fundet af sin bror ved den maskine, han havde arbejdet ved. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

En 53-årig mand fra Odense mistede i oktober livet i en arbejdsulykke på en fabrik i Nørre Aaby.

Det var den 53-åriges bror, som fandt ham død ved den maskine, han havde arbejdet ved. Den afdøde var i færd med at afgrate et metalstykke med et bor med trykluft.

- På en eller anden måde mener man, at boret har fået fat i hans skjorte, og han er blevet kvalt. Ingen har set det ske, og både Arbejdstilsynet og vi har været på stedet for at klarlægge de nærmere ulykkelige omstændigheder, sagde vagtchef ved Fyns Politi Henrik Krøjgaard.

6 Kendt restauratør går bort

John Kistvad blev 72 år gammel. Foto: Michael Nørgaard

John Aage Kistvad døde i marts i en alder af 72 år.

Han havde fire måneder forinden solgt Restaurant Holms efter at have drevet restauranten i 30 år.

- Jeg har været verdens dårligste morfar, så der er i den grad plads til forbedringer. Og min datter og mit barnebarn i København kan nu se frem til masser af besøg af mig. Vi har allerede aftalt en tur i et julepyntet Tivoli, sagde John Kistvad til avisen efter salget.

Det skulle dog vise sig at blive et kort otium for den nyslåede pensionist.

John Kistvad døde pludselig i sin lejlighed af et hjertestop.

7 Vejarbejde spærrer E20

I en uge blev det nødvendigt at spærre flere tilkørsler. Foto: Tim K. Jensen

I juni fortalte avisen, at der skulle lægges ny asfalt på en del af Assensvej og Hedegaardsvej ved Nørre Aaby, og at det fra næstkommende mandag ville få betydning for både lokale trafikanter og bilister, som skulle til eller fra den Fynske Motorvej.

Den nye asfalt blev lagt i rundkørslerne nord og syd for motorvejen og på den del af Hedegaardsvej, som ligger mellem de to rundkørsler samt på en kortere strækning af vejen mod Assens. Vejdirektoratet forventede, at arbejdet kunne gøres på cirka en uge.

8 Milliardkoncern køber gavekort

Direktør i USTC Nina Østergaard Borris købte blandt andet gavekort til sine ansatte hos byens boghandler og Restaurant Holms. Foto: Mia Harm Madsen

United Shipping and Trading Company (USTC), der ejes af Middelfarts oliemilliardær, Torben Østergaard-Nielsen, købte i april gavekort for 250.000 kroner hos byens forretningsdrivende og udloddede dem til koncernens 400 lokalt ansatte.

Forinden havde Bunker Holding foræret Brobygning Middelfart 100.000 kroner til køb af gavekort og støttet brobygningens nye webshop med 150.000 kroner.

- Det er liv eller død i disse dage for mange af byens forretninger, ikke mindst café og restaurationsbranchen er presset i bund under corona-krisen, sagde Nina Østergaard Borris, direktør i USTC og datter af Torben Østergaard-Nielsen.

9 Bizarre tyverier

I Teglgårdsparken var der i foråret flere tilfælde af tyveri, hvor gerningsmanden forinden havde taget kontakt til en beboer. Foto: Rasmus Henriksen

Avisen fortalte i foråret om en række tyverier, hvor en ung mand skaffede sig adgang til lejligheder og stjal kontanter blandt andet ved at fortælle, at han havde noget, han gerne ville sælge.

I maj bad politiet offentligheden om hjælp til at finde den formodede gerningsmand, der blev beskrevet som mellemøstlig af udseende og mellem 15 og 18 år.

10 Åbning af Rema 1000

Der tegnede sig en længere kø ved Rema 1000 i Skrillinge, da butikken åbnede i marts. Foto: Jan Bonde

I marts åbnede Rema 1000 på Assensvej i Skrillinge efter på sin vis at have været undervejs i otte år.

Det var nemlig otte år siden, at Knud W. Christensen forvandlede Købmandsgården i Ejby til en Rema 1000, og allerede dengang talte han med Jørgen Modvig, teknisk chef i Rema 1000, om købmandsgården i Skrillinge.

Den nye butik indeholder 659 kvadratmeter, og de blev fra morgenstunden fyldt godt ud af kunder på jagt efter åbningstilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Marianne har taget teten på lokal fitness-park: - For mig er det ikke lykkedes ved at få den etableret, men ved at få den brugt

Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce