Annonce
Odense

En container med kulturarv: Oplev manden bag Kochhusene

Containeren syner måske ikke af så meget udefra, men den er fyldt op med lokalhistorier, som man kan fordybe sig i. Fra fredag står containeren ved Tarup Centers indgang D. Foto: Kulturarv Fyn
Tarup Center får på fredag en ny nabo i form af en container kaldet Kulturarvsboxen, som fortæller historien om Jens P. Koch, der ikke mindst blev kendt som manden bag Kochhusene, som mange flere danskere havde råd til at købe.
Annonce

Tarup: Indkøbene af dagligvarer eller ting og sager fra Tarup Centers butikker kan fra på fredag suppleres med en kulturhistorisk oplevelse, når Kulturarv Fyn slår dørene op til Kulturarvsboxen, der er et nyt initiativ, der med en række forskellige udstilling på forskellige lokationer skal udbrede kendskabet til den fynske kulturarv.

I Tarup handler udstillingen om byggematadoren Jens P. Koch, som fik stor betydning for udviklingen i de odenseanske forstæder i 60'erne, fordi han formåede at bygge typehuse - de såkaldte kochhuse - som folk havde råd til at købe.


Ved at placere Kulturarvsboxen tæt på historien, forventer vi at nå et nyt publikum, der normalt ikke opsøger et museum eller en historisk udstilling. Vi bringer historien ud til lokalsamfundet og ind i folks hverdag og bevidsthed. Historien findes overalt, og med Kulturarvsboxen er der ingen grænser for, hvor den kan formidles.

Ann Ammons, projektleder


I udstillingen udfoldes historien om dengang odenseanerne flyttede til forstæderne med drømmen om eget hus og have, bil i garagen og gode rammer for et lykkeligt familieliv.

Der vil blive vist film om Jens P. Kochs byggerier, og med genstande fra 1960erne får gæsterne et indblik i en tid, der ikke ligger så langt tilbage. Kulturarvsboxen vil genlyde af ”Sådan én havde jeg” og ”Kan du huske den?” samtidigt med, at man kan blive klogere på, hvem Jens P. Koch var.

Annonce

Tættere på lokalhistorien

Udstillingen er udviklet i samarbejde med Paarup Lokalhistoriske Arkiv og Dalum-Hjallese Lokalhistoriske Arkiv, der har fundet en stor del af det materiale, som udstillingen består af.

Containeren har åbent hver dag fra klokken 9-21 frem til den 7. september.

Den har tidligere stået i Horne, hvor omkring 1600 mennesker så udstillingen, der her handlede om lokalområdets historie under besættelsen.

Ifølge projektleder Ann Ammons fra Kulturarv Fyn giver Kulturarvsboxen nogle nye muligheder for at formidle lokalhistorien til fynboerne.

- Ved at placere Kulturarvsboxen tæt på historien, forventer vi at nå et nyt publikum, der normalt ikke opsøger et museum eller en historisk udstilling. Vi bringer historien ud til lokalsamfundet og ind i folks hverdag og bevidsthed. Historien findes overalt, og med Kulturarvsboxen er der ingen grænser for, hvor den kan formidles, siger Ann Ammons.

Udstillingen åbner på fredag klokken 14 af historikeren John Rendboe, der netop har udgivet en bog om Jens P. Koch med titlen "Jens P. Koch - Manden, der ville bygge Danmark".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Annonce