Annonce
Livsstil

En camper lige efter campisternes hoved

Foto: Carado
Producenten af autocampere, Carado, har udviklet en showcar med blandt andet et gennemtænkt badeværelses- og køkkenkoncept. Det hele på baggrund af kundernes ønsker.

Carado har spurgt 1.009 tyskere over 18 år, der allerede har holdt ferie i en autocamper eller et lignende fritidskøretøj, hvad de kunne tænke sig, at en autocamper skulle indeholde.

Ud fra svarene kunne Carado udlede, at autocamperen frem for alt skal være funktionel, for at de adspurgte ville købe eller leje den. Blandt andet ønskede 88% sig en praktisk opdeling og 80% et rummeligt interiør.

Producenten har indfriet disse ønsker i sin showcar, en integreret autocamper, ved blandt andet at lave en høj garage i bag, som man kan gå ind i, et nyt badeværelses- og køkkenkoncept og andre tiltag.

Annonce
Oversigt over, hvad Carados kunder vægter hos en autocamper. Grafik: Carado

Et køkken med smarte løsninger

Især funktionelt køkken spiller en vigtig rolle i campinghverdagen for de adspurgte kunder. Carado har derfor monteret et sænkbart stikkontakttårn og en skraldespand i køkkenbordet. En stænkskærm til køkkenvinduet samt et kombineret induktions- og gaskomfur skal gøre madlavningen nemmere og rengøringen enklere. Den medbragte vin kan campisten opbevare i et vinkøleskab med plads til 12 flasker.

Køkkenbordet er 1,4 meter bredt, og skærebrætterne kan også bruges som afdækning for køkkenvasken og skraldespand samt området til madlavning. Opbevaringsplads spiller også en vigtig rolle for kunderne, og derfor er køkkenet udstyret med rummelige skuffer og et stort køleskab.

Mange af kunderne i undersøgelsen ønskede sig et rummeligt bad. Det har Carado løst ved at lave et badeværelse, som kan lukkes af, og det har en fritstående håndvask og et bruserhjørne uden niveauforskelle i gulvet. Der er et keramiktoilet og adgang til klædeskabet direkte fra badeværelset.

Gode forhold for elcykler

Cykelgarage og et opbevaringsrum er blevet kombineret. Vandreskoene kan gemmes væk i et opbevaringsrum i gulvet, og vægvarmen sørger for tørring af det våde tøj. Der er en klapbar taburet, så man kan sætte sig og skifte sko.

Cyklerne bliver parkeret vertikalt for at spare plads, og der er en udtrækbar opkørselsrampe, så det er nemmere at køre de tunge elcykler ind i garagen. Et afløb rundt om cykelparkeringen fører det beskidte vand fra våde cykler direkte ned i spildevandstanken, og to 220V stikkontakter gør det enkelt at få ladet elcyklerne op.

Siddekomfort og opladning af mobiler

Når campisten vil slappe af med en god bog, kan det gøres i en ergonomisk udformet siddegruppe med fleksible ryghynder, så den også bruges som dag- eller nødseng ud over de to enkelt-sænkesenge. En soundbar giver den bedste lydkvalitet.

Et 32 tommer tv med vandret udtræk er placeret med udsyn fra loungehjørnet. Bordet med indbygget flaskeholder i loungeområdet kan gemmes helt væk under siddegruppen og indstilles trinløst, alt efter om man bruger siddegruppen som sofa eller spiseplads, og bordet kan tages med udenfor.

Indgangsområdet i autocamperen er udstyret med en induktionsflade til opladning af mobiltelefoner og små elapparater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce