Annonce
Kultur

En brunch for stjerner

Under Lindetræets brunch sætter ny standard med hvid dug, hjemmelavede delikatesser plus ro og fred ad libitum

Seks stjerner kræver normalt en ud af kroppen-oplevelse. En slags Uffe Elbæk på valgnatten-tilstand, hvor ingen problemer er så store, at de ikke kan danses væk.

Anmelderen var måske for klar i hovedet til at nå denne absence, da han trådte ud af Under Lindetræet. Men brunchen på den mest klassiske af Odenses gourmetrestauranter får alligevel den fulde sekstet efter et par timer med fire fremragende serveringer og formfuldendt betjening, som man ikke ser mange andre steder. Medmindre man da er så heldig at vågne op til morgenmad på Falsled Kro ...

Annonce

Mousserende te

Det er forholdet mellem pris og kvalitet, som giver det sidste nøk op til en fuldtonet sekser. Sæt prisen på 195 kroner i forhold til de 120-145 kroner, den slags kan koste andre steder, og hvor finder man ellers ro og fred ad libitum over en hvid dug med et startskud i form af Jacob Kocembas sparkling tea i en alkoholfri og en fire procents udgave til børn og voksne ved bordet? Derefter kommer æblemosten, friskpresset på discovery-æbler med en saftig friskhed og et touch af stødt æble i den mørke væske, som ser meget hjemmelavet ud - og den er lavet på stedet.

Crunch til skyren

Skyren er lækker cremet med crunch fra hjemmelavet mysli, og det bliver svært at finde noget de næste par timer, som Brian Madsen og personalet ikke har skabt selv. Medarbejderne kan processerne på fingrene, når det eksempelvis gælder den fine grød med havregryn og mandelmælk, som har stået natten over rørt til silkeblød mundfornemmelse med piskefløde og tilsat små tern af æble. Nordsølaksen er hjemmerøget, rygeosten på den lille skifertallerken har fået sin aroma i gården. Men den største luksus ved Lindetræets brunch er den ro og fred, som ånder over brunchen. Glem alt om kø til buffet, træk fra døren og høj musik: Betjeningen er opmærksom og i en klasse som til Lindetræets á la carte. Rugbrødet på Lindetræet er af den gamle opskrift, som oprindeligt blev bagt på adressen Ramsherred 2 og siden af Bager Kraft, og det bliver revet væk på torvedagene onsdag og lørdag. Det dukker op i anden servering til Svendborgskinke, hjemmerøget laks og en lille umami-mættet leverpostej med marksvampe.

- Ikke champignon, som tjeneren med de blankpudsede lædersko noterer ved bordene.

Han er af den klassiske skole med overblik, høflighed og humor i sit dna, som når han byder på vand "frisktappet fra Odense Kommune". Den unge kollega har styr på detaljerne, når hun forklarer om, hvordan den tidligere Kong Hans-sommelier laver sin sparkling tea på et miks af te og italiensk hvidvin.

Kvædemarmelade

Pålægget ligger også appetitligt på små skifertallerkner: Ostene er brie de meaux med råmælkens nuancer, en Kong Hans fra Ullerslev og den hjemmerøgede, som er toppet med purløg og radise i brunoise, man gør sig umage på Lindetræet. En lille ting som æg i kokotte på spinat burde man spise hver dag, og her er hjemmelavet kvædemarmelade foruden Brian Madsens mælkemarmelade til den meget søde tand.

Vi må bede om fem minutter inden den tredje, varme servering og kan nyde kaffe fra termokande med kandis i sukkerskålen.

Man kunne sagtens være gået fra bordet uden sult på dette tidspunkt, men tredje heat er ølbraiseret kalvespidsbryst. Terningen er smagfuld med en smule fedtkant og dybde fra ølbraiseringen over et leje af dampet kål, som giver grøn kontrast. Den lille kokotte med skum af græskar er dejlig let (andet havde været ubærligt) med crunch fra croutoner og græskarkerner.

Gulerodskagen har en dejlig svampet tekstur med små vaniljetoppe og et rør af hvid chokolade på toppen, og sidstnævnte understreger blot den uhyrligt flotte detaljeringsgrad for en fire retters brunch i denne prisklasse.

Lindetræets morgenmad er et kup, som alle fra forældre til tålmodige, gourmetsultne børn over nyforelskede, gammelforelskede til venner og veninder burde forkæle hinanden med en lørdag eller søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce