Annonce
Nyborg

En blodprop havde nær kostet ham livet: Nu skal Lars trylle i bagedyst-teltet

Selv om Lars Bjødstrup ikke var tilfreds med sin temperering af chokoladen, skulle der alligevel serveres flødeboller, da avisen lagde vejen forbi bagedyst-deltageren. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Selv om Lars Bjødstrup egentlig ikke havde bagt særligt mange kager, inden han var med i Den Store Bagedyst, er han i dag lykkelig for, at han meldte sig til programmet.
Annonce

Nyborg: - Klar, parat, bag!

Inden længe lyder den velkendte sætning endnu engang, når den niende sæson af Den Store Bagedyst ruller over skærmen.

I år består holdet af fem kvinder og fem mænd, der skal kæmpe med mousser, tempereringer og gærdeje i det velkendte bagedyst-telt.

En af dem, der i år er en del af holdet, er 60-årige Lars Bjødstrup fra Nyborg, der til daglig underviser i dansk og samfundsfag på Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Efter utallige opfordringer fra nære venner valgte nyborgenseren at melde sig til dette års bagedyst. Men den primære årsag til, at Lars Bjødstrup i første omgang meldte sig til programmet, skyldtes en blodprop i benet, der ramte ham for nogle år siden, da han var på vej til Australien for at besøge sin familie.

Lars Bjødstrup kommer seererne til at se rustikke kager fra hans side. Foto: Carsten Mol, DR

Men blodproppen i benet fik ikke den opmærksomhed, den skulle have haft. Den endte i lungerne og var tæt på at koste ham livet. Og det var her, han besluttede sig for, at han i fremtiden skulle kaste sig over ting i livet, som ville udfordre ham. Og det ville Den Store Bagedyst.

- Jeg var så tæt på at dø, men overlevede. Jeg tror, at det var der, jeg indså, at der ikke var noget, der kunne slå mig ud. Og så var der i forvejen flere af mine venner, der synes, jeg skulle melde mig, så det var egentligt grunden til, at jeg tog udfordringen op, fortæller Lars Bjødstrup.

Så selv om Lars Bjødstrup ikke havde eksperimenteret ret meget med kager, inden han meldte sig til Den Store Bagedyst, var han ikke i tvivl om, at han skulle være en del af det, for hvad var det værste, der kunne ske.

Annonce

Opvokset i fars bageri

Og interessen for at bage kommer ikke fra et ukendt sted. Lars Bjødstrups far var nemlig konditor. Dog mener han ikke selv, at det er her, hans kundskaber kommer fra.


Jeg var så tæt på at dø, men overlevede. Jeg tror, at det var der, jeg indså, at der ikke var noget, der kunne slå mig ud.

Lars Bjødstrup, deltager i Den Store Bagedyst


- Jeg havde altid de kedelige opgaver i bageriet. Jeg skulle feje, gøre rent og skære Napoleonskager, men mere fik jeg heller ikke lov til, så jeg tror faktisk ikke, at det er derfor, jeg er blevet god til at bage. Tværtimod skulle jeg, da jeg var yngre, absolut ikke have noget med den verden at gøre, fortæller han.

Men Lars Bjødstrup har dog alligevel sørget for, at hans konditorfar er en del af programmet, når han står klar i bagedyst-teltet. Her har han nemlig både tyller og paletknive med, som har været hans fars.

Annonce

Rustikke kager og brød er favoritten

Selv om det egentlig var på grund af sine brødkundskaber, Lars Bjødstrup meldte sig til Den Store Bagedyst, er han efterfølgende også blevet glad for at bage større kager - dog med et mere rustikt look, end vi som seere måske er vant til fra programmet.

Lars Bjødstrup bor til daglig i Nyborg sammen med sin mand. Foto: Carsten Mol, DR

- Det jeg bedst kan lide ved en kage, er, at der er smag i den. Jeg går måske ikke så meget op i de små detaljer - jeg går mere efter en rustik kage med god smag. Og så kommer jeg til at inddrage nogle elementer, som aldrig er set før i Den Store Bagedyst - hverken herhjemme eller i udlandet, lyder det fra Lars Bjødstrup.

Når det første program ruller over skærmen lørdag den 3. oktober, kan seerne se frem til, at deltagerne skal igennem to forskellige opgaver, hvor der skal bages både mindre kager og en større kager.

Selv om Lars Bjødstrup ikke kan fortælle, hvilke kager, der skal bages, kan han afsløre, at deltagerne i første omgang skal lave en personlig kage, der kendetegner dem. Derudover kan seerne se frem til temaer som forbilleder, kunst og musik i de kommende programmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce