Annonce
Kerteminde

En anonym giver har lovet Kerteminde en legeplads til 7-8 millioner: Efter tre år er politikerne trætte af at vente

Ud over et klatrestativ en rutsjebane og et gyngestativ er der ikke rigtigt noget på legepladsen i skovanlægget. Men unge Bjarke, der var på besøg fra Herning sammen med sine forældre, var tilfreds, bare der var noget at klatre i. Foto: Helle Nordström
Legepladsen i Skovanlægget er blevet mere og mere forfalden, fordi politikerne har fået løfte fra en anonym giver om en fantastisk legeplads. Men nu har det trukket ud så længe, at der skal ske et eller andet.

Nordøstfyn:  I flere år har det været en offentlig hemmelighed i Kerteminde, at en anonym giver ville bygge en ny helt fantastisk legeplads til syv til otte millioner kroner, der skulle erstatte den nuværende faldefærdige legeplads i Skovanlægget nær vandrerhjemmet.

En af dem, der har ventet, er Søren Kristensen fra Kongshøj Allé.

- Før byrådsvalget lovede Jesper Hempler min datter en ny, fantastisk legeplads i Skovanlægget. Den er ikke kommet endnu, så nu har hun i en alder af syv år allerede politikerlede, siger Søren Kristensen.

Annonce

Legepladsen skal anlægges med private midler. Og den glade giver, der er omtalt som "rig onkel" og "flink mand" i mails, Kerteminde Kommune har givet avisen aktindsigt i, havde ellers stillet kommunen i udsigt, at legepladsen skulle anlægges i 2019.

- Status er pt., at den legeplads, der har været på tale via en donation, er blevet forsinket. Vi har fået meddelt, at der ikke sker noget i 2019, men måske i 2020, skrev direktør i kommunen Claus Lade i en mail i august 2019.

Mere end halvvejs igennem 2020 ser det heller ikke ud til, at det bliver i år, at Kerteminde får en ny legeplads.

Politikerne kender navnet

Byrådet er i flere omgange blevet orienteret om sagen, men der er ingen af de byrådsmedlemmer, avisen har talt med, der ønsker at sætte navn på den glade giver. Han har nemlig som betingelse for projektet krævet, at han skulle forblive anonym.


Jeg kan love dig, at der ikke er noget lusk i det. Der er ingen, ud over kommunen, der får fordele af det her projekt.

Terje Pedersen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti


- Det er den aftale, vi har med ham, og den skal vi respektere, siger Terje Pedersen (DF).

Hvorfor det skal være så hemmeligt, har han ikke noget svar på:

- Men jeg kan love dig, at der ikke er noget lusk i det. Der er ingen - ud over kommunen, der får fordele af det her projekt.

Blandt politikerne var forventningen til at få legepladsen i år så stor, at der på budgettet blev afsat 450.000 kroner til etableringen af p-pladser i forbindelse med legepladsen.

- Det ville jo blive nødvendigt med p-pladser, fordi legepladsen skulle blive så fantastisk, at folk ville komme kørende hertil i biler for at benytte den, fortæller Jesper Hempler(SF).

Pengene ligger fortsat urørte, så det bliver op til den kommende budgetbehandling at beslutte, om de skal overføres til næste års budget.

Annonce

Trætte af at vente

Uanset hvor spændende den lovede drømmelegeplads end måtte blive, så er selv de mest forventningsfulde politikere nu ved at være trætte af at vente.

- Vi har igen og igen sagt, at nu må der snart ske noget, fortæller De Radikales Sanne Stemann og refererer til, at hun i den sag har stået skulder ved skulder med Enhedslistens Jutta Nielsen.

- Vi har gentagne gange rykket for, at vi selv må gøre noget ved den legeplads.

Og nu tyder alt på, at den hemmelige givers legeplads hænger i en tynd tråd.

- Såvidt jeg har forstået på giveren, så mangler der fortsat nogle millioner kroner. Jeg kan godt forestille mig, at Kerteminde Kommune giver to millioner kroner til projektet - fordelt over to år. Hvis der kan samles flertal for det, må vi håbe, at det er nok til, at det kan realiseres, siger Jesper Hempler (SF), formand for miljø, natur- og teknikudvalget, hvor legepladser hører til.

- Derfor vil jeg tage sagen med til budgetbehandling i år, fortæller Jesper Hempler.

- Hvis ikke må vi selv gå i gang med at renovere legepladsen, for vi kan ikke blive ved med at vente. Forventningen om den fantastiske legeplads har jo i årevis bremset for alt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce