Annonce
Rejser

En anderledes sommer: Alternative oplevelser i Aarhus

Dyrehaven i Aarhus. Flemming Krogh/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Den Uendelige Bro og Botanisk Have er et par af de anbefalinger, Visit Aarhus giver som bud på alternative oplevelser i Aarhus til en sommer hjemme i Danmark.

Dyrehaven i Aarhus

Vildsvin, dåvildt og sikavildt (en østasiatisk hjorteart) er alle sammen dyr, man kan opleve i det 22 hektar store område Marselisborg Dyrehave.

Husk på, at hjortene er vilde dyr, ikke kæledyr, men det er tilladt at fodre dådyr og sikaer med æbler og gulerødder. Lad dyrene komme til dig. De bliver fodret hver formiddag med undtagelse af søndag.

I foråret til hen på sommeren kælver sikaerne. Det betyder, at der kan være kalve gemt i bevoksningen. I den periode er det en god idé at være opmærksom på hunnernes adfærd. Fra et udsigtspunkt med navnet Udsigten kan man se Skambækken, Varna Dam og Aarhus Bugt mod Mols.

Marselisborg Dyrehave er åbent året rundt i alle døgnets lyse timer. Der er gratis parkeringsplads foran indgangen.

Adresse: Marselisborg Dyrehave, Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg. Læs mere på www.udflugtsteder.aarhus.dk.

Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro. Arkivfoto: Jens Thaysen

Den Uendelig Bro er bygget som en cirkel. Sådan kan man gå rundt i ring, så længe man skulle have lyst, men man kan også - som de fleste gør - slå sig ned på broen og nyde udsigten til Varna Strand og Ballehage Strand eller Aarhus Bugt. Og bagefter tage en dukkert der, hvis vejret indbyder til det.

Den Uendelig Bro er både en badebro og et kunstværk. Oprindeligt var den en del af Aros-udstillingen “Sculpture by the Sea” i 2015, bygget af arkitekterne Niels Povlsgaard og Johan Gode. Broen blev så populær, at Aarhus Byråd gik med til at gøre værket til en fast del af stranden.

Adressen: Varna Strand, 8000 Aarhus. Der er parkering i nærheden af Varna strand. Læs mere på www.aarhus.dk.

Aarhus Ø

Aarhus Ø og Lighthouse. Arkivfoto: Axel Schütt

Et væld af moderne arkitektur er skudt op på Aarhus Ø, hvor man blandt andet kan opleve byggeriet Isbjerget og Lighthouse. Området fungerer som en kanalby, hvor man på kort tid kan finde vej til midtbyens caféliv eller ned til vandkanten via Navitas, som er en stjerneformet bygning, hvis arealer udenfor er blevet populære afslapningssteder.

Aarhus Ø en del af et stort byudviklingsprojekt, som stadig er undervejs, men allerede nu er der mange aktiviteter som blandt andet havnebad og en 500 meter lang havbane for svømmere og det store grønne område med navnet Ø-linjen. Havnebadet er dog lukket på grund af covid-19, ligesom andre aktiviteter også er begrænset. Derfor er det en god idé at tjekke tilgængelighed, inden du tager af sted.

Adresse: Bernhardt Jensens Boulevard, 8000 Aarhus C. Der findes flere p-pladser med betaling. Læs mere på www.aarhusoe.dk.

Området omkring Moesgaard Museum

Stranden med Moesgaard. Foto: RUNI Photopop/Visit Aarhus

Skovmøllen blev første gang omtalt på skrift i 1570 og har malet korn og måske også forarbejdet klæder. I dag bliver møllen drevet af Moesgaard Museum.

Den maler gamle danske kornsorter, men er lukket for offentligheden, da den skal have et nyt vandhjul. Ikke desto mindre er området omkring Skovmøllen et besøg værd. Naturen omkring Moesgaard Museum og herregården byder på skov, strand, vandrestier og cykelruter. Stien Oldtidstien på fire kilometer går gennem området. Den er markeret med hvide sten med en rød plet. Den går ikke kun forbi Skovmøllen, men også åbne overdrev, højskov og sumpe og ned til stranden. Stien slutter ved Stavkirken.

Adresse: Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg. Parkering er gratis og uden tidsbegrænsning. Læs mere på www.moesgaardmuseum.dk.

Botanisk Have og ny legeplads

Legepladsen i Botanisk Have. Arkivfoto: Jens Thaysen

Bliv klog på planter fra hele verden og Danmark med et besøg i Botanisk Have, der er en af Aarhus’ ældste og største parker. Ved alle planter er der et navneskilt.

Frivillige plejer Rosenbedet, Temahaverne og Samlingen af Græsser og Stauder. Også De Alpine Bede og Danske Plantesamfund er oplagte steder, hvis man har en smule interesse for det grønne.

Et vandløb løber gennem haven, leder til tre søer og helt til Den Gamle By. Der er både små rum med hyggekroge og store, åbne plæner.

Sidste år stod en ny, stor legeplads klar med blandt andet en svævebane, karrusel og vandoplevelser.

Adresse: Botanisk Have Aarhus, 8000 Aarhus C. Åbent døgnet rundt hele året. Der er gratis parkering midt i Botanisk Have. Kør ind ad Peter Holms Vej fra Langelandsgade og husk at stille p-skiven. Læs mere på www.sciencemuseerne.dk.

Strandene Ballehage, Bellevue, Moesgaard

Ballehage Strand. Arkivfoto: Caroline Abild Jessen

Aarhus ligger ud til Aarhus Fjord og byder på et væld af muligheder for strandløver og vandhunde, så husk badetøjet, hvis du påtænker en tur til den jyske hovedstad.

Syd for byen finder du Moesgaard Strand, der er omgivet af skov og bakker, desuden børnevenlig og meget besøgt.

Stranden Bellevue ligger ved forstaden Risskov omkring fire kilometer nord for Aarhus Centrum og kendt for at være en dejligt sandstrand.

Leder man efter en naturstrand, er Ballehage Strand oplagt. Den ligger ved Marselisborgskoven, fire kilometer syd for Aarhus.

Læs mere på www.visitaarhus.dk.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem fynske fyrtårne og en øjenåbner i Vollsmose

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Odense

James kom hjem til stor 'fuck'-finger malet på garagen: - Det her er ikke bare drengestreger

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Assens

Jan sælger sit autoværksted efter 31 år - og lange forhandlinger: - Nu kunne jeg egentlig godt tænke mig at prøve at have et almindeligt liv

Annonce