Annonce
Nyborg

En aften om Såderup-mordet

Leif Sepstrup fra Herning er med i en gruppe, som forsøger at optrevle kriminalsager fra slutningen af 1800-tallet. Nu kommer han til Dalgaard for at fortælle om Såderup-mordet. Arkivfoto.

Ullerslev: Såderup-mordet er fra slutningen af 1800-tallet, men har stadig bevågenhed. Leif Sepstrup fra Herning er med i en gruppe, som forsker i kriminalsager fra den tid, og gruppen har forsket i mordet, som blev begået i Såderup.

I den forbindelse har gruppen været i Ullerslev for at se på lokaliteterne, og onsdag 9. januar klokken 19 lægger Leif Sepstrup vejen forbi Dalgaard for at fortælle nærmere om Såderupmordet. Et mord, som også fik sin egen skillingsvise.

Det er Lokalhistorisk Forening for Skellerup, Ellinge, Flødstrup og Ullerslev sogne, som står bag arrangementet, og ifølge Aase Windeballe vil det være en god ide, at medbringe kaffekurv til kaffepausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce