x
Annonce
Musik

En af verdens største festivaler er aflyst – de store fynske holder vejret

Heartland og Tinderbox afholdes efter planen i slutningen af maj og slutningen af juni. Arkivfoto
Onsdag blev det offentliggjort, at den britiske festival Glastonbury med 200.000 gæster aflyses i 2020 på grund af corona. De to store fynske festivaler, Heartland og Tinderbox, vil ikke udtale sig om risiko for aflysning. Roskilde Festival afholdes indtil videre som planlagt.

Det er ikke hvilken som helst festival, der onsdag middag meldte ud, at årets festival er aflyst på grund af corona. Engelske Glastonbury er verdens største såkaldte green field festival, hvor hele festivalen hvert år bygges op fra grunden på samme måde som Danmarks største festival, Roskilde Festival. Og i øvrigt også Tinderbox i Odense samt Heartland på Midtfyn.

Der er ikke kun opbygningen af Glastonbury og Roskilde Festival, der er identisk. Hvis man ser på listen af navne på plakaten, er der usædvanligt mange sammenfald: Taylor Swift, Kendrick Lamar, Thom Yorke, HAIM, Kasey Musgraves, FKA twigs, Cage the Elephant, Agnes Olsen, Andersson .Paak, Big Thief, Cate Le Bon, Charlie XCX, Phoebe Bridgers, TLC, Tinariwen, Squid og Sampa the Great. Det får mange på de sociale medier til at frygte, at disse navne heller ikke kommer til Danmark en uge senere.

På Roskilde Festivals hjemmeside er der oprettet et undersite om corona, hvor man kan læse, at planen stadig er at afholde årets festival i begyndelsen af juli. Der svares på mange spørgsmål om eventuel aflysning, refundering af billetter og om festivalen har en plan B. Så megen information finder man ikke på de to fynske festivalers hjemmeside.

Annonce

Heartland og Tinderbox

Heartland Festival afholdes 29. maj til 1. juni på Egeskov Slot. Festival blev afholdt første gang med 6000 gæster i 2016 og er vokset til ca. 18.000 gæster i 2019.

Programmet i 2020 byder blandt andet på The National, Beck, Brian Wilson, Cat Power, Kurt Vile, The Jesus and Mary Chain, Seasick Steve og Psyched Up Janis.

Tinderbox afholdes torsdag 25. juni til lørdag 27. juni i Tusindårsskoven i Odense. Der kom ca. 25.000 gæster første år i 2015. Siden er tallet vokset til i underkanten af 40.000.

Programmet i 2020 byder blandt andet på Post Malone, Lenny Kravitz, Liam Gallagher, Michael Kiwanuka, Bring Me the Horizon, Village People, Kashmir og Zara Larsson.

Sikkerhed har topprioritet

Heartland, der afholdes allerede i slutningen af maj, skriver følgende på festivalens hjemmeside:

- Vi følger nøje myndighedernes anbefalinger og udviklingen, men som situationen er på nuværende tidspunkt, vil de forebyggende restriktioner, der er gældende pt., ikke påvirke afviklingen af Heartland til sommer. Sikkerheden for vores kunstnere, gæster og personale er selvfølgelig altid vores højeste prioritet.

Det er samme udmelding, festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen sender pr. mail.

Avisen har forsøgt at indhente svar på, hvordan coronavirussen påvirker forberedelserne til festivalen. Live Nation, der står bag festivalen, svarer følgende ligeledes pr. mail:

- Vi (Live Nation) har travlt med at omorganisere os og vores shows og arbejder alle sammen hjemmefra. Vi ønsker ikke at deltage i interview generelt ang. corona, og henviser til festivalens egne platforme, hvor de har kommunikeret til gæsterne.

Tinderbox i Odense er ikke meget mere meddelsomme.

- Vi forsætter som normalt planlægningen af Tinderbox, der finder sted om 14 uger 25. til 27. juni. Vi følger hele tiden udviklingen og er i løbende dialog med de relevante myndigheder. Man kan følge med på Facebook for de seneste informationer, skriver direktør Brian Nielsen i en mail til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce