Annonce
Nordfyn

En af de største foreninger på Nordfyn: Ny formand med fingeren på pulsen

Ole T. Nielsen, ny formand for Søndersø Gymnastikforening, står her i springhallen i Søndersø Hallen. Foto: Emil Hermann
52-årige Ole T. Nielsen er ny formand i Søndersø Gymnastikforening, der er en af de største foreninger på Nordfyn med 1034 medlemmer.

Søndersø: Efter cirka 12 år i sædet som formand for Søndersø Gymnastikforening valgte Jakob Hemmingsen til generalforsamlingen i november sidste år at sige stop. Han sidder dog stadig i bestyrelsen i dag og er fortsat en stor drivkraft.

Den nye formand for Søndersø Gymnastikforening hedder Ole T. Nielsen, og for folk i Søndersø og omegn er han formentlig ikke et så kendt ansigt. Han bor i Nislev lidt uden for Otterup med sin hustru og tre piger, og derfor vil nogen måske undre sig over, hvorfor han har sagt ja til at blive formand for en af Nordfyns største foreninger med 1034 medlemmer.

- Mine to ældste piger går til gymnastik i Søndersø, og den ene af dem er også frivillig hjælpeinstruktør. Da Jakob spurgte mig, om jeg kunne have lyst til at blive formand, skulle jeg lige overveje det, men jeg endte med at sige ja, fordi jeg har oplevet hvor fantastisk et fællesskab, der er i den her forening. Folk er altid villige til at give en hånd med i forbindelse med frivilligt arbejde, undervisning og meget andet, og det er vigtigt, hvis man vil have en forening, hvor det er attraktivt at komme. Se bare til VM i cyklecross i Bogense, hvor vi knoklede i madboderne og sikrede penge til klubkassen, siger Ole T. Nielsen.

Jakob Hemmingsen, som har opbygget et stort netværk gennem årene, har hjulpet Ole. T. Nielsen i gang på formandsposten, og så har han ellers selv taget arbejdshandskerne på.

- For mig handler det om at lære en masse folk at kende, og det tager selvfølgelig tid. Det gælder for eksempel de andre nordfynske gymnastikforeninger, som vi ofte samarbejder med i forbindelse med opvisninger. Derfor har jeg også været i Morud, Otterup og Særslev for at se forårsopvisninger, fortæller han.

Annonce

Jeg ved godt, at vi fik en springhal for omkring tre år siden, og den er vi også rigtig glade for, men det kunne være fedt med en multihal.

Ole T. Nielsen, ny formand i Søndersø Gymnastikforening.

Ekspert i hjertestartere

Ole T. Nielsen er født og opvokset i Skibby på Nordsjælland. Han flyttede til Fyn i 1994 for at være elev på Ollerup Gymnastikhøjskole. I 1996 fik han fast job som efterskolelærer på Rågelund Efterskole i Odense NØ og var der indtil 2014.

Siden da har Ole T. Nielsen været ansat hos firmaet Safety Group, hvor han rådgiver, underviser og uddanner inden for førstehjælp, hjerte-lunge-redning og i brug af hjertestartere. Hvert år kører han cirka 45.000 kilometer i bil, da han har opgaver i hele landet.

- Vi samarbejder med Trygfonden og sætter derfor blandt andet hjertestartere op i det offentlige rum. Vi har sat hjertestartere op på de største danske DSB-stationer, i lufthavne, idrætshaller, boligforeninger osv. For nylig var jeg på besøg hos den danske Superliga-klub FC Nordsjælland, der har købt en ny generation af hjertestartere. Cheftrænere og andre trænere i klubben fik undervisning i, hvordan de bruges samt kursus i hjerte-lunge-redning, siger Ole T. Nielsen.

Den nye formand vil sørge for, at frivillige i Søndersø Gymnastikforening kan komme på et kursus hos ham i førstehjælp.

Mere plads

Ole T. Nielsen fortæller, at han som ny formand på ingen måde har planer om at sætte gang i en større revolution af setuppet i Søndersø Gymnastikforening. Han lægger dog ikke skjul på, at han gerne så, at omgivelserne i Søndersø Hallen blev udvidet, da flere af holdene eksempelvis er nødt til at træne andre steder.

- Det er et positivt problem, at vi har så mange hold. Men fem af vores hold er nødt til at låne Nordfyns Gymnasiums lokaler, da der ikke er flere timer tilbage i hallen. Jeg ved godt, at vi fik en springhal for omkring tre år siden, og den er vi også rigtig glade for, men det kunne være fedt med en multihal, siger Ole T. Nielsen.

Der er i dag tre haller i Søndersø Hallerne. Søndersø Gymnastikforening står også bag sportscafeen i cafeteriaet, hvor det blandt andet er muligt at købe varm mad og blande salat i en salatbar.

Søndersø Gymnastikforening er stiftet i 1986. I dag er der flere forskellige forgreninger i foreningen. Blandt andet løb, yoga og parkour.

Kort om Ole

52 år. Ole T. Nielsen.

Født og opvokset i Skibby på Nordsjælland.

Bor i Nislev lige uden for Otterup med sin hustru Rikke og deres tre piger Aviaja (10), Filine (12) og Kamille (14).

Er tidligere soldat hos Forsvaret i otte år og har efterfølgende blandt andet studeret idræt på Odense Seminarium.

Tidligere efterskolelærer på Rågelund Efterskole i Odense NØ fra 1996 til 2014.

I dag ansat hos Safety Group. Rådgiver, underviser og uddanner inden for førstehjælp og i brug af hjertestartere.

Er tidligere sektionsformand i livredning hos Dansk Svømme Union.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce