Annonce
Debat

- En af de dage hvor jeg skyller op på Netflix-sofabredden

Kære læser, vi kender vel alle det med at være energiforladte i perioder. Sommetider kan jeg end ikke overskue planlægningen af at koge et æg, for slet ikke at nævne logistikken og selve udførelsen. I perioder smitter mandag morgen alle de andre morgener, og livet bliver en ugelang kamp for at komme ud af sengen - kender De det?

Jeg kan i mine lommefilosofiske stunder ofte få opfattelsen af bare at flyde med, liggende udstrakt og træt på min Ikea-tømmerflåde, som støt flyder ned ad hverdagens plumrede og snørklede flod. På de mange og helt lavvandede aftener, der støder tømmerflåden mod bredden med et lille bump, og jeg skyller op på Netflix-sofabredden, hvor jeg som en moderne Robinson Crusoe i T-shirt og boxershorts, overlever via mit serie-drop, til det igen bliver højvande.

"Måske De skulle finde på noget, som interesserer Dem, en hobby måske?" kunne De sikkert finde på at sige, kære læser, men det er jo det, som er problemet. For ser De, jeg laver egentlig kun ting, som jeg i bund og grund holder af, dog er spildtiden på sofabredden et tungtvejende minus, det ved jeg godt, og jeg hader at strande der.

"Hr. Nancke, måske De skulle overveje at motionere," sagde min læge dæmpet, mens han kiggede ned på en kuglepen, som han drejede rundt i hånden, og vist ikke kun, fordi jeg er "erotiskbuttet", som man siger. Nu valfarter jeg så til Fitness World hver anden dag, hvor jeg høfligt hilser på Søren, som bestyrer svedfabrikkens snedigt udtænkte maskineri, og som altid har et venligt smilende ord og et "Hej Jørgen", til en lidende "midt i livet" discipel som jeg, men ligemeget hjælper det.

Jeg kommer i tanke om min fars tale ved mit bryllup - "Bare der er mening med galskaben" - som han udtrykte det, inden han hævede glasset til endnu en skål... og er det egentlig det, som jeg mangler? Mening? Måske skal jeg ikke bare fortsætte med at træde vande i hjemmevant velbehag, men i stedet tage nogle gode stærke svømmetag i en helt ny retning? Men jeg orker det ikke tænkte jeg, mens jeg flød videre.

"Måske mangler jeg motivation?" Tænkte jeg en dag helt umotiveret - ja, jeg troede måske lidt naivt, at den ville komme af sig selv, hvis bare jeg begyndte at træne. "Jamen, hjælper det Dem så overhovedet ikke?" tænker De sikkert, kære læser, og nej, det giver mig ikke andet end bedre kondition og større muskler.

Nu håber jeg så i mit stille sind, at motivationen dukker op, inden jeg begynder at ligne en umotiveret, vandet, og bleg fynsk rygeost udgave af Arnold Schwarzenegger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce